dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Insekt: S/T
S/T (ep, cd) Insekt
2010
Eget släpp
7/10

Välkommen överraskning

Örebrokvintettan Insekt står stadigt i svensk 1990-talshardcore på sin debut-EP, men har ändå blicken stadigt fäst på samtiden när man varvar in ett stadigt rockdriv i mixen och kryddar med en The Bronx-minnande refräng på Let’s Renovate.

Och jag gillar det.

Insekt lyckas nämligen balansera synnerligen bra mellan meck, kraft, sväng och melodi. De fyra låtarna är dessutom välarrangerade och ståtar allihop med egen identitet utan att för den delen sväva iväg och EP:n blir aldrig spretig. En egenskap som är så god som någon.

Jag har, trots att jag har bott i Örebro och ofta fortfarande blickar ditåt, aldrig hört talas om Insekt tidigare. Men som en blixt från klar himmel damp den här EP:n ner. Skönt att jag fortfarande kan bli positivt överraskad i denna digitala tidsålder där alla oftast redan har hört allt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-09-26 00:00 / Uppdaterad: 2010-09-23 13:59

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5729

3 kommentarer

Idag tipsar Daniela om The Avalanche – Since I left you på Dagens musikvideo. Välkommen in varje dag och se om du hittar något du gillar. Du kan prenumerera på inlägg och även följa oss på Facebook och Twitter. Varmt välkommen

Dagens musikvideo Oregistrerad 2010-09-26 09:33
 

Skägget bor väl i Örebro. Dumfan totalsågade ju 1349-debuten i nån gammal Metal Wire.

Erik Oregistrerad 2010-09-26 22:09
 

Ännu ett Geni bakom kaggarna :)))

Walter Oregistrerad 2010-09-27 15:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig