dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Black Milk: Album Of The Year
Album Of The Year (album, cd) Black Milk
2010
Fat Beats
6/10

Svårbedömd bra, spretig, tråkig eller rolig hiphop

Lyssna

Sök efter skivan

Black Milks rap håller inte måttet, det är mitt första intryck från nysläppta Album Of The Year. Han är långt ifrån katastrofal, men mycket faller på avsaknaden av det lilla extra. Här hörs varken finurliga texter eller rader med tyngd, och Black Milks flow är inte minnesvärt. På grund av rappen får inte beatsen den behandling de förtjänar. På producentsidan är Black Milk nämligen ypperlig, och han har förmågan att skapa bred musik som binds samman väldigt väl av många olika influenser.

Fast det är ändå ganska bra det här, det är aldrig särskilt dåligt. Ibland är det till och med ganska mycket bra.

Round Of Applause suddar Black Milk ut gränser och drar till med ett funkbeat som man sällan får höra på rapskivor. Men så är ju Album Of The Year inte heller en rapskiva i den klassiska bemärkelsen. Black Milk är mer än en rappare, han är en producent utöver det vanliga som dock tycks ha lite svårt att veta sina egna begränsningar.

Fast ibland känns han vass på micken, och det kanske är så att de unika beats han skapar helt enkelt är för bra. Det är svårt att riktigt säga. Det klaffar i vilket fall som helst inte helt. Däremot så känner jag mig mer säker på att en instrumental version av plattan är att föredra. Därför är det fräsigt med de många och långa avslutningarna på låtarna som inte kvävs av rap. Sista minuten på Distortion är en favorit.

Welcome (Gotta Go) med sin mystiska slinga och dimmiga refräng är en av skivans bästa låtar, tillsammans med Deadly Medley som också innehåller en spännande känsla och som behövligt gästas av Royce Da 5’9″ och Elzhi. På sista låten Closed Chapter kommer den absoluta höjdpunkten. Vi får ännu ett fantastiskt beat, som Black Milk placerar sig själv helt rätt på.

Mycket annat är stökigt. Det är svårt att få grepp om trummorna som lämnar tomma ekon och sången som mässar något ohörbart. Här kan tiden vara till hjälp. Det är möjligt att den här skivan måste få tid på sig, och samtidigt som jag nu känner mig ganska oberörd är det ändå något som får plattan att fortsätta snurra.


Dead Medley (Feat. Royce Da 5’9″ & Elzhi)

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-09-21 00:00 / Uppdaterad: 2010-09-27 15:10

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5724

2 kommentarer

Round of Applause! Vilken låt! Tyckte albumet lät riktigt lovande på första genomlyssningen. Kommer att spinna fler gånger.

Patrik Hamberg Redaktionen 2010-09-28 22:07
 

Kände på mig att den låten skulle bli en favorit hos dej! Jag lyssnade idag igen. Är långt ifrån överförtjust men något lockar ändå.

Karin Lillbroända Redaktionen 2010-09-28 22:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig