dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Teenagersintokyo: Sacrifice
Sacrifice (album, cd) Teenagersintokyo
2010
Back Yard
5/10

Stuck on repeat

Inledningsvis bör påpekas att påståenden angående Samantha Lims vokala likheter med Siouxsie Sioux är helt och fullt felaktiga, och kanske även straffbara.

Teenagersintokyo kommer ursprungligen från Australien, men har för att få fart på karriären flyttat till London. Frågan är dock om det enbart var en flytt som krävdes. Sacrifice drar ibland mot Bat for Lashes-territorium, men bökar större delen av tiden runt i ett pastelligt synthrocksland. Det inledande titelspåret och Robocat bjuder på välbehövliga strandhugg på mörkare, mer okända områden, och det är också här intressenivåerna ökar. Singeln Peter Pan, som nyligen fått mycket uppmärksamhet genom en (måttligt intressant) remix signerad The Horrors är bara ännu ett exempel på exakt samma sorts pop som gjorts tusen gånger om, på tusen olika platser, av tusen olika hipsters med asymmetriska luggar. Även om det kanske fyller en viss funktion för sekunden, så är det tämligen ointressant.

Resterande material svävar någonstans i mellanläget. Tänk Metric runt Live It Out. Ett par effektiva refränger, men inte så mycket mer. Long Walk Home sår potential till något intressant, men gnistan släcks ganska snart ut igen med den träiga End It Tonight. Återigen återkommer samma problem; vi har hört det förut, och bättre.

Sammanfattningsvis så behövs det mer än en kontinental flytt, lite new wave och flashig neonpop för att få fart på karriären. Framförallt behövs det bra låtar.

Martina Nordman

Publicerad: 2010-09-10 00:00 / Uppdaterad: 2010-09-09 11:27

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5713

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig