dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Rasmus Kellerman: The 24th
The 24th (album, cd) Rasmus Kellerman
2010
Startracks
7/10

Orättvist undanskuffad

I och med urladdningen som A Partial Print, Tiger Lous tredje fullängdare, innebar var bandledare Rasmus Kellerman uttömd på känslor och redo att lägga bandet på is. Det fanns ingen inspiration kvar och sagt och gjort, Tiger Lou plockade ner skylten för obestämd framtid.

Det i sig kan ha varit startskottet för The 24th. Kort efter att turnerandet på A Partial Print avslutats gick startskottet för ett nytt kapitel för Kellermans låtskrivande – det akustiska, varma och självbejakande. Inte helt olikt de anslag som kännetecknar Tomas Andersson Wij eller Christian Kjellvander blickar han inåt och utgår från sig själv under i stort sett samtliga låtar på The 24th.

Arrangemangsmässigt är det sparsmakat dekorerat och tankarna går till New Moscow, en ljudbild som lägger akustiska gitarren i förgrunden och utöver det förlitar sig för det mesta helt på en torr sång ovanpå. Det ligger inget revolutionerande i det greppet, men Kellermans innerliga och personliga approach tar albumet ett par pinnhål uppåt i betygskalan.

Titelspåret är en hommage till egna uppväxten och anspelar på hans födelsedatum, en uppriktig berättelse som inte utlämnar någonting. Bästa spåret Woodlands har spår av Tiger Lous debutskiva Is My Head Still On? och lägger an en lite hotfull stämning, en låt som skivan skulle må bättre av att ha fler av.

Habilt och ok.

Publicerad: 2010-09-07 11:33 / Uppdaterad: 2010-09-07 11:33

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5710

9 kommentarer

Hm..Tiger Lou var väl aldrig nåt annat ett enmanna projekt bestående av endast Rasmus Kellerman heller? Fanns väl inget band att lägga på is, så detta är väl snarare bara ett namnbyte? Eller har jag fel nu?

Boban Oregistrerad 2010-09-07 11:55
 

Jag har alltid funderat över de tre orden, habil, labil och stabil. Tidigt kom jag fram till att labil var ju alldeles ensam i den trion, medan jag länge inte såg nån skillnad på habil och stabil. Men nu tycker jag att jag lyckas särskilja även de sista två. I min bok betyder habil tråkig.

Medlem 2010-09-07 12:30
 

Välkommen till dagens musikvideo. En nystartad sida som presenterar en ny snygg musikvideo varje dag. Vi ser fram emot ditt besök!

Dagens musikvideo Oregistrerad 2010-09-07 21:27
 

HABIL
duglig men föga självständig eller nyskapande.

LABIL
som har dålig jämvikt, ostadig, vacklande, i både egentlig och bildlig betydelse.

STABIL
som står stadigt, som har god jämvikt, som behåller sina egenskaper.

språkvetaren Oregistrerad 2010-09-08 10:36
 

BAJSBIL!

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-09-08 19:01
 

lägg en tagg på Thomas Hedlund också för helvete

rolf Oregistrerad 2010-09-08 19:47
 

Tiger Lou var/är bådeoch. Han gjorde typ all musik själv som jag fattat det, men hade med sig bandet när det var live-dags.

A Oregistrerad 2010-09-09 10:58
 

En finfin samling låtar. Som jag lyssnat på många gånger. Värd mer uppmärksamhet

Fredrik Welander Oregistrerad 2010-09-12 10:58
 

Är FW-spärren redan hävd??

Janne Oregistrerad 2010-09-12 11:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig