dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Acorn: No Ghost
No Ghost (album, cd) The Acorn
2010
Bella Union
4/10

Som ingenting

Kanadensiska The Acorn lyckas på sin tredje fullängdare No Ghost inte skapa en rytm eller ljud som sticker ut från bruset. Möjligtvis kan Slippery When Wet fastna för att det är en vacker låt. The Ghost i övrigt är indiekompetent tidsfördriv. Med musikaliska kopplingar till Great Lake Swimmers och arrangemang som ibland närmar sig Grizzly Bears hade The Acorn kunnat hitta ut ur som gulliga tillvaro och tagit plats. Att Rolf Klausener med vänner har jättetråkigt är uppenbart. Hade No Ghost varit ett djur hade det varit en panelhöna. Det finns ingen som kan beskriva albumet med något annat än ”fint”.

Om det ändå är någon som envisas med att ta till sig The Acorn och göra No Ghost till sommarens skiva så kommer sommaren bli lång. Ett envetet bakgrundsljud kommer störa de allra trevligaste utflykter. Ibland kommer det låta som om Caesars tittar in på kalaset men för det allra mest kommer det vara som… allra mest. Kanske sover du bort sommaren. Kanske minns du ingenting efteråt.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-07-17 00:00 / Uppdaterad: 2010-07-16 10:40

Kategori: Recension | Recension: #5655

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig