dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Broken Bells: Broken Bells
Broken Bells (album, aac) Broken Bells
2010
Columbia
6/10

Var och en åt sitt håll

På papperet tycktes onekligen kombinationen Brian Burton (Danger Mouse) och James Mercer rätt spännande. Vad skulle komma ur en sådan union? När jag ställde mig frågan underskattade jag tydligt Danger Mouse och hans kapacitet att anpassa sig till ungefär vilket samarbete som helst. Mercer gör ungefär det han gör i The Shins; frammanar bräckliga, mjuka kammarmelodier för att ackompanjera återkommande indieteman som disorientering och förvirring. Burton lägger visserligen till en gnisslande orgel (Sailing to Nowhere) och lite oväntat blås (Vaporize) här och där, men annars tassar han genomgående snällt vid Mercers sida.

Det ska å andra sidan påpekas att det Mercer gör i The Shins inte kan eller bör avfärdas utan vidare. Han är en fantastisk sångare och låtskrivare. Men applicerat på Burton faller allt på plats lite väl enkelt; det blir ofta för bra, på ett duktigt sätt. Aldrig tillräckligt slående, tillräckligt svepande, tillräckligt mycket solsken. Det står sällan något på spel, på riktigt.

Visserligen finns det en knippa riktigt bra låtar här, som The High Road, Vaporize, The Ghost Inside och Mongrel Heart (den sistnämnda är ett mindre försök till spaghettivästernsoundtrack), men sammantaget blir Broken Bells sällan mycket mer än en bomullsmjuk bakgrund.

Som Mercer själv uttrycker det i The High Road: ”To each his own”.

Martina Nordman

Publicerad: 2010-07-01 00:00 / Uppdaterad: 2010-06-30 13:19

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5637

2 kommentarer

Pissmög.

Dags att rycka upp sig redax!!

Janne Oregistrerad 2010-07-01 22:55
 

Jag tycker den här skivan är riktigt bra

Men den kom ju för flera månader sen :(

Janne Oregistrerad 2010-07-03 02:37
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig