dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Copywrite: The High Exhaulted 8th Anniversary Edition
The High Exhaulted 8th Anniversary Edition (album, cd) Copywrite
2010
Man Bites Dog Records
8/10

Nysläpp av undergroundklassiker

Det har alltså gått åtta år sedan Copywrite släppte sin svåråtkomliga The High Exhaulted på sina vänners bolag E.C. Records. Sedan dess har han hunnit få stryk på krogen flertalet gånger, och visat upp det på youtube. Dessutom har han hunnit lämna supergruppen The Weathermen, förlorat en av sina bästa vänner Camu Tao samt haft en beef med Asher Roth.

Anledningen till att han väljer att släppa sin åtta år gamla skiva idag är för att han anser att den inte fick den ”shine” som den förtjänade vid releasedatumet. Detta har i sin tur resulterat i att de tidigare bolagsvännerna har blivit ovänner och Copy har dissat High N’ Mighty offentligt i en stenhård battlelåt.

Det som skiljer jubileumsutgåvan mot originalet är att har han tagit bort alla låter med beats från DJ Mighty Mi och fyllt på med åtta nya spår. Spår som bland annat gästas av Vakill, The Catalysts och 2Mex.

Det är mycket battle och självhävdelse på de nya låtarna, även om Copywrite visat sin personliga sida mer och mer de senare åren. Beatsen är i genomgång hårda och mörka med en hårt rappande Copy som sagt. Men det blir ändå aldrig osvängigt att lyssna på, och visst är Copywrite en intressant rappare tolv år efter att han greppade mikrofonen första gången. Och av de nya låtarna på skivan och annat nyare material att döma kommer både hans soloskiva och hans samarbetsskiva med King Dom bli riktigt bra hiphop. Hoppas också att RJD2 hittar tillbaka till sitt bästa jag tills dess.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2010-06-20 10:08 / Uppdaterad: 2010-06-20 11:02

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5624

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig