dagensskiva.com

48 timmar

Recension

T.I.: Fuck A Mixtape
Fuck A Mixtape (mixtape, mp3) T.I.
2010
4/10

Musik för… vem?

Som vanligt när det gäller stora artisters mixtape så är det intressantare att reflektera över var artisten befinner sig i sin karriär än att fokusera på den musik som är med på tapet. (Den brukar nämligen sakna både kvalitet och omtanke.)

När det gäller T.I. har han som bekant suttit i fängelse och husarrest och allt möjligt den senaste tiden. Naivt hoppades jag på att den mörka tid han nu har bakom sig skulle ta fram det tyngre sound han hade på sina första par skivor, och visst är Fuck A Mixtape argt och intensivt. Men det är bara ett mixtape, och antagligen inte en indikator på vad som väntar på nästa album.

Det är mycket som stör på det här mixtapet. DJ Drama är jobbigt energisk, och i vissa fall är låtarna katastrofalt mixade. T.I. bryr sig inte speciellt mycket om det här, vilket ju titeln mer än väl klargör. För några år sedan hade det varit viktigare, när hans publik huvudsakligen bestod av råa hiphopare som är de enda som kommer veta att det här mixtapet ens har släppts. Nu är T.I. en popstjärna, han är så etablerad att han inte behöver stå i speciellt mycket för att skapa hype.

Trots att det här låter slarvigt och en aning omotiverat visar T.I. ändå att han fortfarande är samma rappare som gjorde mästerverken Urban Legend och King. Att han inte längre gör sådana album längre är frustrerande. Paper Trail var rena rama popskivan, och det som har läckt från kommande King Uncaged är i samma stil. Många rappare har gått från stora svarta hoodies till glansiga töntkostymer, men ingenting irriterar lika mycket som att T.I. är en av dem. Samtidigt kan man inte ta all hans succé ifrån honom. Han förtjänar fortfarande att kallas för kung.

King Uncaged kommer antagligen bli ett ganska bra, om än lite trist, album trots allt. T.I. har en ovanlig bredd som artist. Han kan göra hardcorerap och han kan ”sjunga” hela låtar. Han kan spotta snabba och slöa (på ett bra sätt) verser, och när han lägger en hook har man nästan alltid en garanterad söderhit. Det är svårt att undgå det faktum att han är en fantastisk artist. Fuck A Mixtape visar bland allt strunt att T.I. fortfarande är en av dagens bästa rappare.

Fuck A Mixtape innehåller ingenting som smäller högt, med det finns några bra låtar här som jag hoppas hamnar på albumet. DJ Toomp, den producent som går bäst ihop med T.I., har producerat Really Living Like That. En låt som skulle kunna bli något stort. Även Whatcha Sayin’ Tip, Yeah med Lil Wayne och Yeah You Know kan med lite putsning bli bra. Get Yo Girl har ett grymt skönt beat skulle kunna bli en fet streetsingel om T.I. skulle ta den på allvar. Det gäller egentligen för hela tapet. Det hade kunnat bli grymt, om någon bara hade brytt sig.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-05-29 00:00 / Uppdaterad: 2010-05-29 00:17

Kategori: Recension | Recension: #5602

3 kommentarer

Knulla ett mix band!

Bra titel!

Sofi Oregistrerad 2010-05-29 00:21
 

Det är ju I’m Serious och Trap Muzik som är hans mästerverk. Det är fastslaget av ett oberoende forskningsinstitut i Schweiz, så försök inte komma dragandes med dina subjektiva åsikter på det här sättet.

Henrik Oregistrerad 2010-05-29 01:14
 

I’m Serious har jag inte lyckats ta till mej. OK platta men inget mer, tycker jag. Urban Legend är den allra bästa.

Karin Lillbroända Redaktionen 2010-05-29 03:03
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig