dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Riff Knives: Rattle For Fame EP
Rattle For Fame EP (ep, cd) Riff Knives
2010
5/10

Duglig debut av spännande grupp

Instrumentalerna här är riktigt bra. Till och med på titelspåret där den för banala hooken går ”bounce, how you want me to bounce?”, kan man njuta av den hårda ljudbild som bandet har skapat. I pressmeddelandet liknas Riff Knives vid bland andra Rage Against The Machine, något som stämmer väldigt bra. Gillar man RATM och Looptroop, som också används som en jämförelse, gillar man antagligen detta femmannaband som kallar sig för Riff Knives.

Dock finns skavanker på många ställen som inte låter skivan bli enhetlig.

Mysterous Theory är ett exempel. Låten bjuder på snygg basgång och skönt ostädad chorus. Det är ep:ns bästa låt. Rappen i verserna är jag däremot lite tveksam till, trots att de är de bästa på Rattle For Fame EP, och det gäller på resterande låtar också.

Riff Knives består av två rappare, den ena bättre än den andra, men där den sämre dessvärre får mest micktid. Visst finns flowet där, och engelskan är väldigt bra för att vara från svenskar, men en viss ansträngdhet och gäll ton stör nästan alltid. Däremot gillar jag attityden hos den här gruppen. Rattle For Fame kan mycket väl vara det första steget på någonting som kommer sluta riktigt bra för Riff Knives. Med tanke på att de är ett relativt nystartat band finns det fortfarande tid för alla bitar att falla på plats.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-05-11 00:00 / Uppdaterad: 2010-05-11 09:01

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5579

4 kommentarer

Kanske är det dags för The National? Det tycker jag vore trevlig läsning i detta vårkalla Sverige. Mina tarmar är tömda och magsäcken är tom som tarmen. Behöver någonting. Vad som helst.

Chrille Kräks Oregistrerad 2010-05-11 11:39
 

Intressant recension, en blandning av Looptroop och RATM känns träffande – N*E*R*D-viben i ”Porn Scar” är inte att ta miste på heller. Angående ”ansträngdheten” och ”gällheten” i rappen håller jag inte med, tekniken är ju ett stildrag som känns igen i rapcore/metal och även använt av vissa hiphoppare/grimeare, typ Dizzie Rascal, även viss punk och grunge. Personligen tycker jag det passar bra till hårt distade gitarrer, man får skön Beastie Boys-känsla. Smaken är som baken men objektivt dåligt är det verkligen inte.

Jag tror att det här bandet skulle behöva ett samarbete med en erfaren producent för att få hela fullängdsdebuten att ”luta åt samma håll”, då skulle en riktig diamant kunna slipas.

Dizzee Oregistrerad 2010-05-11 12:46
 

Loop Troop och Rage against the machine??

Kan det vara mer uppe i Dread-Joepps gata???

Sofi Oregistrerad 2010-05-11 23:05
 

Masterous Theory heter låten. Inte Mysterous. Det ordet finns inte ens.
Annars rätt bra recension. =)

MM Oregistrerad 2010-06-17 14:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig