dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jadakiss: The Champ Is Here 3
The Champ Is Here 3 (mixtape, mp3) Jadakiss
2010
6/10

Sitter säkert på toppen

Som titeln antyder ställs vi inte inför något ovanligt koncept här. Det här mixtapet handlar om att Jadakiss är bättre än alla andra. Det ovanliga ligger istället i att det faktiskt inte är någon fjantig överdrift. Jadakiss är kvalitet, han är en av de allra bästa. Han har bra stil, något han verkligen visade på sitt album från förra våren. Han väljer beats som passar honom, istället för att välja de som passar livlös populärradio. Jadakiss försöker inte pånyttföda sig själv med allt han gör, istället går han stadigt framåt och utvecklar det fantastiska han redan har.

Trots att både Green Lantern och DJ Drama presenterar den tredje delen ur Jadakiss grymma mixtape-serie, The Champ Is Here, är det inte så farligt överröst med taggar och skräp. Visst är det lite störande när det mitt i en vers skriks till, men det är ett pris man gärna betalar när Jadakiss är givmild och släpper gratisprojekt.

Här blandas som vanligt hårda New York-beats med lättare R&B-produktioner, och eftersom det här är ett mixtape finns givetvis en del lånade beats med. Fast istället för att som alla andra gå igenom de beats som för stunden är überpopulära har Jada bland annat plockat in Just Blaze soliga beat från Jay-Z:s Some How Some Way.

The Champ Is Here 3 är mer ett bevis på att Jada är grym, än något som man spelar om och om igen. Skiftande kvalitet på låtarna samt gästrappare som förhoppningsvis inte skulle få vara med på ett riktigt album påfrestar stundtals lyssningen. Däremot fastnar man lätt för de råaste spåren, exempelvis Bang, Who Shot Ya och Celebration, där Jada är själv på micken.

De tidigare delarna ur The Champ Is Here-serien har varit aningen vassare än den här, men trean inte dålig. Jadakiss har absolut gjort sitt för att visa att det är mixtapen som regerar 2010. Dock är längtan inför hans nästa album, med den schyssta titeln Top 5 Dead Or Alive, samt LOX-albumet stor. Förhoppningsvis släpps båda plattorna senare i år.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-05-05 00:00 / Uppdaterad: 2010-05-04 21:48

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5571

2 kommentarer

Han är en av de bästa skriver du.

Sen ger du en sexa i betyg?

Sofi Oregistrerad 2010-05-05 09:15
 

Förklaringen finns i recensionen. Mycket nöje!

Bosse Oregistrerad 2010-05-06 14:33
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig