dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Steve Mason: Boys Outside
Boys Outside (album, cd) Steve Mason
2010
Domino/Playground
7/10

I botten av ån

Han förstörde, enligt egen utsago, Beta Band. Både metaforiskt och bokstavligt, slog sönder bandets instrument. Kom tillbaka som King Biscuit Time men började leta efter lämpliga självmordsträd och gjorde en Agatha Christie. Han dök sedan upp igen som Black Affair men lade projektet på is och gick i intensiv terapi. I en intervju för två år sedan sa han: ”I threw myself into King Biscuit Time but, looking back, I wasn’t in any fit state,”

Journalisten tillade: “This is the fourth time I’ve interviewed Mason but the first where I’m confident he’s not going to hit me”.

Har alltid varit fascinerad av hur människor som är så djupt deperimerade kan skapa så vacker musik. Musik som inte är kaotisk och förvirrande och svartdrypande men lättsamt ljuvligt klar. Att någon som är så till synes destruktiv kan generera sådan välformulerad sammanhållen briljant musik.

Steve Mason solo är lite som Larry David solo. Man fattar att det var han som var hjärnan bakom allt men på något sätt är det inte samma sak. Om det är till det bättre tar ett antal lyssningar att komma fram till. Producenten Richard X låter oftast Masons röst stå i centrum och mjukt arrangeras musiken runt honom. Den luftiga 80-talspop som han gillar så omformas så att den passar runt hans svarta rannsakande texter.

Det finns många fina spår som singeln Lost and Found, I Let Her In och Hound On My Heel men det känns inte självklart att det kommer sälja fem kopior på fem sekunder.

Marie Lindström

Publicerad: 2010-04-28 00:06 / Uppdaterad: 2010-04-28 00:06

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5562

2 kommentarer

Men Nya Ariel Pink då?
Men nya Holiday for Strings då?

bjornw Oregistrerad 2010-04-28 13:21
 

Gaffa suuuggger!! Lägg ner skiten!

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-04-28 18:44
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig