dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Di Leva: Lovestar
Lovestar (album, aac) Di Leva
2010
Universal
1/10

Svårt att höra

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Det har alltid varit svårt att lyssna på Di Leva och tänka bort Di Leva. Hans persona har alltid varit en så stor del av hans musik. Allt från paraplyerna till vattenkannan på scenen har varit en del av hur Di Leva låter. Precis som kärleken, solen, leendet och allt trams som nästan lät helt ärligt – det har känts ganska fint.

Men det har aldrig varit så svårt att höra Di Leva och tänka bort Di Leva som nu.

Lovestar har han valt att tolka megahits på sitt eget vis. Pressmeddelandet berättar: Oavsett om Di Leva sjunger Let’s Dance, Phil Collins Another Day In Paradise, The Cures Boys Don’t Cry eller U2:s Pride (In The Name Of Love) så genomsyras varenda stavelse och andetag på hela albumet av den svenska artistens alla personliga särdrag.

Men allt jag tänker på är hur bra han i så fall måste gjort Prodigys Smack My Bitch Up, Michael Jacksons Beat It, Ian Durys Hit Me With Your Rhythm Stick, Metallicas Battery och ännu mer The Crystals He Hit Me (And it Fealt Like a Kiss). Kanske kunde han till och med dragit till med någon svensk monsterhit som Robban Brobergs Slå ett slag för en ömmare värld?

Det hade antagligen känts mycket mer angeläget, för Lovestar känns inte angelägen alls. Det är bara erbarmligt dålig.

Jag är inte säker på att jag skulle tycka skivan var så jävla dålig som jag gör om den inte kom ut just nu, men jag tror faktiskt det. Verkligheten bara gör att den känns mer oärlig och usel.

Han avrättar Let’s Dance, helt utan charm, med produktion från en sån där usel karaokeskiva som brukar spelas på riktigt tacky ställen. Eller en sunkig hotellbar där någon alkad snubbe låtsasspelar och sjunger med till ett självspelande piano.

Jag är inte så förtjust i Redemption Song i vanliga fall, men tycker ändå att Di Levas tolkning känns som ett karaktärsmord. Det är pinsamt, men inte lika pinsamt som Rockin’ In The Free World. När jag hör Never Ending Story undrar jag om han skojar. Det tar liksom aldrig slut. På Pride (In the Name of Love) låter det åtminstone som han gillat låten förut, men som att han väljer att inte vara barmhärtig och avstå misshandeln på låten ändå. Det finns inget förmildrande med den här skivan.

Jag vet inte vad en lovestar är egentligen, men oavsett vad jag kan tänka mig att det är så är det inte det här. Det här är bara riktigt dåligt, även utan en ryggsäck av Di Levas verkliga persona.

Jag vet ingenting om vad som hände förra hösten när han spelade in Lovestar, men jag tycker inte Di Leva kan agera som ingenting hänt. Han kan inte släppa såhär genomusla skivor.

(David Drazdil kände sig också tvungen att skriva om skivan.)

Kal Ström

Publicerad: 2010-04-06 11:42 / Uppdaterad: 2010-04-06 22:09

Kategori: Recension | Recension: #5528

25 kommentarer

Jag gillar sågningen, men recensionen var överlag väldigt, väldigt genomhastad. Slarvfel och meningar som utmynnar i någonting annat än vad de från början var menade för.

D3 Oregistrerad 2010-04-06 13:02
 

Yep. Det var riktigt uselt redigerat. Jag var upprörd av uselheten. Tänkte hinna med det innan den publicerades idag, men det har varit lite hektiskt.

Tack för påpekandet. Lite bättre nu.

Kal Ström Redaktionen 2010-04-06 14:21
 

Fy fan va oseriöst!
Det här var ju ett riktigt lågvattenmärke.
Ännu en som hoppar på mobben och hänger ut honom som skyldig trots att han varken är åtalad eller dömd.
Riktigt jävla dåligt.
Tycker du verkligen att sådant är roligt?

Calle Oregistrerad 2010-04-06 14:49
 

Ha ha – det här är recension på hög nivå!

Väl skrivet Kal – tycker också att det lät eländigt.

Anna Oregistrerad 2010-04-06 16:07
 

Suck. Ska låtförslagen vara roliga? För vem? Kan man inte skriva en sågning med mer finess?

Anna Oregistrerad 2010-04-06 18:03
 

Slår man på den som ligger ner har man inte förstått plattens budksap!!!!

Sofi Oregistrerad 2010-04-06 21:35
 

Fick mejl från United Stage om recensionen (citerar inte hela, för det har säkert verkshöjd – synd att han inte kommenterade istället):

Jag måste verkligen ifrågasätta Kal Ströms recension av Di Levas nya platta.
[…]
När det däremot blir påhopp och låtförslag kopplat till den påstådda misshandel som Thomas anklagats för så är det definitivt inte längre acceptabelt. Jag tycker det här är långt över gränsen för god musikjournalistik.

Mitt svar:

Tråkigt att du inte gillade den.

Jag hade inte skrivit den om han själv hanterat situationen bättre.
Istället har han förklarat sig som ett oskyldigt offer med bara kärlek i bagaget.
Han är en man i maktposition, han kunde och borde stått upp på ett helt annat sätt. Stått för situationen, stått för varför en polispatrull polisanmälde honom på plats. Förklarat sig.
Han har ingen skyldighet att göra det i allmänhet, han har däremot en skyldighet att göra det i den position han är och som den man han säger sig vara.
Att han inte gjorde det fick honom att falla rakt igenom marken i mina ögon och jag har ändå varit Di Leva-fan i många år, sett honom live åtskilliga gånger och äger flera skivor (och då pratar jag inte om recensionsexemplar).

Sen är ju skivan riktigt dålig också.

Mvh,
Kal Ström, chefredaktör dagensskiva.com

Kal Ström Redaktionen 2010-04-06 22:08
 

Snyggt hanterat Kal – respect för att du inte viker dig för sådana påtryckningar.

Petter Oregistrerad 2010-04-06 22:24
 

Häftigt att lägga in mailkorrespondens i recensionskommentarerna! Bra att en kört mp3 och den andre aac i alla fall. Visar att olika komprimeringstekniker ger ungefär samma resultat!

RONNA Oregistrerad 2010-04-07 08:14
 

Metallica`s Battery ?

Varför inte ”Darkness and Death” med Watain.

Erik Oregistrerad 2010-04-07 10:07
 

Ronna: Jag tror David varit lite förvirrad. Vi fick Di Leva som digitalt promotionexemplar och verktyget exporterar till aac-format.

Kal Ström Redaktionen 2010-04-07 11:20
 

hur dålig skivan än är så är faktiskt recensionen
ganska uselt skriven också.

henrik dorsin Oregistrerad 2010-04-07 11:36
 

Aah, dåligt med få valmöjligheter. Jag brukar mest köra Play MPE direkt i iPhone. Fungerar rätt smidigt.

RONNA Oregistrerad 2010-04-07 12:05
 

..det ligger en del i vad Calle säger.

Mr L Oregistrerad 2010-04-07 12:47
 

Finns det något trendigare än illa informerad internetpöbel nu för tiden? Kal måste självklart hänga på. Har man inte koll på trenderna får man inte vara med i den svenska recensentklubben.

Obs Oregistrerad 2010-04-07 17:43
 

Jag minns när jag såg Di Leva nån gång på det glada 80 talet. Efter giget ( I Uppsala tror jag på gamla Barowiak?) var han full, otrevlig och stötte på allt kvinnligt han såg. Enligt ryktet är han ”en jävel i sängen” så det kanske är därför Kal är så sur i resencionen ovan? Kal har alltså en liten en och är ganska kass på att göka? Dock – utan att ha höra mer än ett par låtar av Di Levas slakt av godingar – känns detta ganska kass. På alla plan.

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-04-07 19:36
 

Vi som har gemensamma bekanta och även känner tidigare ex till herr DiLeva. för oss är den här historien inget nytt.Har försigått ett antal år med alla längre förhållenden. Bara helt otroligt att han kommer undan gång på gång. Inget practice what you preach här inte… Har inte hört skivan men av låtvalen och hela ide´n att antyda så verkar det som ett sätt att bli lite svennig och framstå som en harmlös alldaglig artist antingen av skivbolag el han själv. Bara uselt i vilket fall. Hans musik, hans kvinnosyn och hans falska självbild… Hoppas ingen köper det här

bootsy Oregistrerad 2010-04-07 20:33
 

Vi kvinnor ljuger alltid en massa när vi blir ex och blir dumpade av en riktig karl. Det är besvikelsen. bootsy har nog inget i sängen att göra.

Rosa Luxemburg Medlem 2010-04-08 00:54
 

rosa luxemburg, dagens kvinnorättsskämpe/bjästabo

arvid Oregistrerad 2010-04-08 10:16
 

Jag skulle vilja döda myten om att Di Leva är en ”jävel i sängen” och jag gör det här och nu baserat på min egen erfarenhet: Att ha sex med Di Leva är precis lika upphetsande och givande som att ha sex med Åsa-Nisse eller Klabbarparn. Så då vet ni.

Nemi Oregistrerad 2010-04-12 00:02
 

men… en bra låt är en bra låt?

Medlem 2010-04-12 15:49
 

Nemi – hur får han så många tjejer i säng då?

Bubba Oregistrerad 2010-04-12 16:05
 

nemi har di leva, åsanisse och klabbarparn på listan. olika falla ödets lott.

Medlem 2010-04-12 22:11
 

usel recension tycker jag. varför sänka sig till samma låga nivå man säger sig vara besviken på? fy…

skivan ÄR dock usel, men inte ens en askass skiva rättfärdigar så låga personangrepp. blottlägger mer ”skribentens” och redaktörens dåliga omdöme genom publicering än drar skam över dilevas eventuella konflikter och skandaler. redaktören, ta gärna bort denna sida, gör mig och många andra illamående och över hur låga saker som får passera. är det verkligen det ni vill med siten?

Urban Oregistrerad 2010-04-29 22:52
 

Superduperbra rescension för man köper inte bara musiken utan hela artisten – så det är bara rätt att rescencera allt ihop.

powerflower Oregistrerad 2010-04-30 22:57
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig