dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Inspectah Deck: The Manifesto
The Manifesto (album, cd) Inspectah Deck
2010
Traffic
6/10

Bra men inte tillräckligt spännande

Hur många kommer egentligen med mersmak ihåg albumen The Movement och The Resident Patient från 2003 repspektive 2006? Förmodligen inte så många. Herr Deck har alltid haft en rätt svårjobbad solokarriär och släppte sin debut först 1999. Han har samtidigt varit i skuggan av sina betydligt mer karismatiska kollegor som Method Man, ODB och RZA. Egentligen kommer nog de flesta hiphoparna mest ihåg honom för hans suveräna insats på Gang Starrs klassiska låt Above the Clouds.

Inspectah kan ibland vara en av de mest lyriska rapparna i Wu-Tang med sina multies och avancerade rimstruktur, dessutom bekväma röst. Tyvärr har han genom hela karriären valt tveksamma beats och egentligen kanske inte haft så mycket att säga. Det har i sin tur resulterat att hans fjärde soloskiva släpps på hans fjärde bolag i ordningen.

Nu när fjärde skivan släpps består den av 14 producenter och 20 spår vilket blir lite rörigt särskilt när han har försökt få in alla typer av sound under ett tak. Samtidigt har flera av låtarna läckt sedan tidigare som ett bootleg-mixtape. På skivan hittar vi många gäster och respekterade namn som Kurupt, Planet Asia, Termanology, Billy Danze och såklart Raekwon och Cappadonna från wu-gänget.

Tyvärr hjälper inte gästerna till att lyfta en skiva och artist som i mina ögon aldrig lyckats sticka ut eller inspirerat maximalt. Samtidigt som det är svårt att få ett helhetsgrepp av albumet på grund av dess spretighet och lösa fokus. Men det skall sägas att skivan trots ändå innehåller en ordentlig dos av välgjord hiphop.

Inspectah Deck – The Champion

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2010-03-20 00:00 / Uppdaterad: 2010-03-20 10:25

Kategori: Recension | Recension: #5506

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig