dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Moon Duo: Escape
Escape (album, mp3) Moon Duo
2010
Woodsist
7/10

Västkust

Wooden Shjips Dos och spelningen på Nefertiti i Göteborg var några av förra årets bättre musikupplevelser. Därför är förväntningarna på vad Moon Duo kan göra för februari 2010 höga.

Moon Duo är Erik Johnson från Wooden Shjips tillsammans med Sanae Yamada. Eftersom Erik Johnson är en stor del av Wooden Shjips sound blir Moon Duo en nära släkting. Visst är större delen av spåren instrumentala men hans sång är ändå en tydlig markör för soundet. Där Wooden Shjips oändliga mattor är tyngre och långsammare är Moon Duos oändliga mattor mer drivna och på gränsen till melodiösa.

Det de båda banden har gemensamt är en tydlig västkust-setting och retrokänsla. Det är långa monotona partier som sömlöst glider in i varandra och ger dramatiska, mörka aningar i titlar som Motorcycle, I Love You och Stumbling 22nd St.. Fullängdsdebuten Escape består bara av fyra spår och klockar in på strax under tjugonio minuter.

Nu har jag inte haft tid att lyssna på nya Black Rebel Motorcycle Club än men jag vågar anta att Moon Duo är snäppet vassare i väntan på tredje säsongen av Sons of Anarchy.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-02-28 13:37 / Uppdaterad: 2010-03-01 16:22

Kategori: Recension | Recension: #5480

3 kommentarer

mycket bra skiva!

Medlem 2010-03-01 15:19
 

det var det här som inte fick hända!
vi vill inte se ett giftemål mellan postrock och progressiv balearica. ikons kom inte bara för nära utan gick över gränsen flera gånger och nu det här.
ingen bra start på 2010.
skillnaden, vallgraven som måste behållas, stavas funk. funken är helt obefintlig i postrocken medan den har vårdats väl inom den progressiva balearican. men nu börjar gränser upplösas. vi lever sanneligen i mörkertider.

Medlem 2010-03-01 16:17
 

Västkuster finns på fler kontinenter än kontinenten Göteborg. Do’h.

map.google.com Oregistrerad 2010-07-18 23:40
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig