dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mary J Blige: Stronger With Each Tear
Stronger With Each Tear (album, cd) Mary J Blige
2009
6/10

Marys tråkigaste på länge

Det satt längre in än vanligt, men visst är jag vid åsikten att Stronger With Each Tear är ett album som håller. Väl bortskämd har man dock blivit av Mary efter de två enormt bra album hon släppte innan detta.

Låtarna på Stronger With Each Tear är som de låtar som har hamnat i skuggan av starka hits på tidigare album. Förutom en ganska katastrofal inledning på albumet så känns resten bara okej. Energin och tempot är helt rätt i Said And Done och Kitchen, men det lyfter aldrig till bästa Mary-klass förrän vi når till skivans sista låt. Color ingår i soundtracket till filmen Precious (som har sverigepremiär på fredag, den 29/1), och det är ännu en helt makalös låt av Mary och Raphael Saadiq, som har producerat.

En superlåt räcker dock inte, och som sagt är de två inledande låtarna riktigt trista. Det är inte autotunen som förstör på The One, Marys röst klarar den och får det att låta bra (trots att det såklart hade varit bätte utan), utan det är hooken. Riktigt jävla skitdålig. Även Drake är ett tråkigt inslag, som ytterliggare bevisar att även Mary har råkat trampa på farliga trendminor. Synd på en låt som med vassa verser och hyfsad produktion av Darkchild hade kunnat bli väldigt bra.

Good Love däremot är en skön uptempo-låt som hade fått mig att bli sugen på sommar om inte vintern hade varit så fin att jag önskar att den aldrig kommer ta slut.

Variationen som brukar göra lyssnandet av Marys album till ett riktigt nöje saknas här. Det går ganska mycket längs samma streck. Jag saknar känslan av att tappa andan som normalt sett brukar inträffa med jämna mellanrum när jag lyssnar på MJB. Saknaden efter en ordentlig hitlåt är stor, men kanske kommer jag med tiden att lära mig att njuta mer av Marys plana (egentligen fel ord, för det är ju ändå bra) låtar. Någonstans känner jag att det här albumet blir lite bättre för varje lyssning, fast suget efter att lyssna är dessvärre obefintligt.


The One (Feat. Drake)


I Am

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-01-25 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-16 09:05

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5421

5 kommentarer

Är inte Mary J. Blige alltid jävligt tråkig?

Rumpelstiltskin Oregistrerad 2010-01-25 08:42
 

99% av dessa s.k souldivor är extremt tråkiga. Eller r,b eller vad f*n det nu kallas. Smet som rinner ut ur högtalarna och ner i papperskorgen.

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-01-25 09:00
 

Jo, samma tema som senaste Åtta plattorna?? Jag är ledsen fast jag är rik. Lika tråkigt som en ny Morisey platta och samma Patetik??

Journal of European Public Policy Oregistrerad 2010-01-25 10:31
 

Är inte videor till låtar det maximala slöseriet med mänsklig kreativitet och mänskliga resurser? I synnerhet de med fläskiga rappare med fyra löpmeter guldkätting runt halsen och som knappt kan gå, och 2 miljarder ärtiga brudar i kläder med sammanlagd yta om två kvadratdecimeter som roterar med stjärten mot kameran och ormar sig i takt, ledlöst och koordinerat? Varför?

Inte för att MJ Blige är fläskig. Gubben behövde bara skriva av sig. Nu ska jag sova på lunchen. Sen ska jag efter att jag hittat mina glasögon läsa igenom helgens dödsannonser.

Medlem 2010-01-25 13:06
 

Hey
Jag ser att vi har lyssnar på samma typ av musik! Så jag vill bara att tipas dig om den här nya tjejen Melanie Fiona hennes senaste singel Monday Morning e GRYM! Hela skiva btw.

Melanie Fiona – Monday Morning

http://open.spotify.com/track/1m6veh5YG4KGur6KEVRps6

Marquiz Oregistrerad 2010-02-26 11:19
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig