dagensskiva.com

48 timmar

Recension

30 Seconds to Mars: This is War
This is War (album, cd) 30 Seconds to Mars
2009
Virgin Records
2/10

Dagslända

Det ska villigt erkännas – bortsett från The Kill och From Yesterday, semihits från denna skivas föregångare A Beautiful Lie och andra utvalda delar av bandets diskografi har ingen större bekantskap stiftats med 30 Seconds to Mars. Arenarocken som genomsyrat tidigare släpp har varit alltför genomskinlig och lättforcerad. Och beräknande. Man har hela tiden anat bandets management i skuggorna som räknat ut nästa drag i kampen om lyssnarna.

This is War skulle innebära ändring på detta, sades det. Frontmannen Jared Leto hävdade i intervjuer att denna skiva är bandets mörkaste och bästa skiva hittills. Det hade han förmodligen rätt i. Faktum kvarstår dock; mittfåran är fortfarande bandets utgångspunkt och det är inte ofta man rör sig utanför den.

Draget att försöka bibehålla intrycket av att vara ett band av och för folket genom att bjuda in en tusenmannakör bestående av fans är hedervärt. I små doser. Här används greppet på var och varannan låt, fansens exklusivitet försvinner och kvar blir bara en känsla av mättnad. Det är i skivans bästa spår, Night of the Hunter och U2-minnande Kings and Queens man hittar någon sorts essens, en riktning bandet borde röra sig i. En riktning som borde ha gatorna, inte himlakropparna, som mål.

Musiken, en hybrid mellan Muses kalla arenarock och My Chemical Romances intetsägande svärta, framförs med alla känslorna utanpå kroppen och Jared, brodern Shannon Leto och Tomo Miličević har lyckats spela in en dagslända, en skiva med bäst före-datum. Det datumet må ligga längre fram i tiden i USA och i de yngre fansens kalendrar, men dagen då This is War surnat och bytts ut finns i den snara framtiden.

Publicerad: 2009-12-31 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-29 11:45

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5390

5 kommentarer

Decenniets sista dag och ni skriver om sån här skit. Skäms!

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-12-31 10:37
 

Spelar väl ingen som helst roll ifall det är decenniets sista dag? En dålig skiva är en dålig skiva vilken dag som helst.

Medlem 2009-12-31 11:10
 

Varför lägga ut skit här alls? Skriv om skivor ni tycker är bra å strunta i usla skivor.
Jag går till denna sida för att få bra tips, inte för att få tips om dåliga skivor som jag inte borde köpa.

Fast ni får gärna ha med kassa skivor som ni gillar. Då brukar det bli kul här! :D

Gott Nytt År!

(Tex The XX kunde nu ha avslutat med….fast den har jag ju redan köpt)

DJ Oregistrerad 2009-12-31 15:07
 

håller inte alls med. jag hade aldrig hört 30 seconds förut, och nhar nu lyssnat på this is war i min bil itvå vec´kor i sträck (jag jobbar i bilen) och jag måste såga att den är mäktig, vacker och kul att lyssna på. framförallt ”hurricane” är fin. Jag tycker det är betydligt bättre än gamla sletna U2 som man tröttnat på för typ 5 år sedan.

visst skivan är inte 100% jämn, och det är ingen 5 av 5 heller, men någon 2a är den inte, snarare trea plus!

enligt mig alltså :)

ciao!

gurra Oregistrerad 2010-01-02 19:10
 

Denna skiva va mer som ett måste skiva för 30STM, en skriva som gjordes i kris och tvång av skivbolaget. All musik på skivan är skit, inte en enda låt är som värd att bli lyssnad på. Jag är ett 30STM fan men efter denna skiva undrar man jue vad som har hänt med bandet :S

3030 Oregistrerad 2010-01-05 16:24
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig