dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #12 Mariah Carey

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#12 Mariah Carey O.O.C. (E=MC2, 2008)

Efter att ha varit ifrågasatt i början på 2000-talet har Mariah Carey verkligen revanscherat sig med tre solida släpp i rad. The Emancipation of Mimi från 2005 är det bästa, men E=MC2 är inte alls långt ifrån. E=MC2 hade det som jag saknade lite på Mariahs album från i år, nämligen sköna R&B-dängor i högre tempo. Helst producerade av Swizz Beatz, för då blir det fantastiskt.

O.O.C. är en sprudlande låt där Mariahs röst och beatet smälter ihop på ett ovanligt sätt. Swizzys spontana läten i mitten passar in perfekt dem med, som kul detaljer i den otroligt snygga och jämna låten. Trots att beatet har en ganska hetsig grund blir det inte alls hysteriskt, utan mer svängigt. Riktigt, riktigt bra, och det är när man hör sådana här låtar av Mariah som man verkligen börjar längta efter re-releasen av Memoirs Of An Imperfect Angel, där alla låtar ska hiphopremixas.

O.O.C.

SAMPLING
Salsoul Orchestra IT’S GOOD FOR THE SOUL

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-12-17 20:59 / Uppdaterad: 2009-12-17 20:59

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig