dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Tracey Thorn är tillbaka! tillbaka!! tillbaka!!!

De gånger jag får frågan (förvånansvärt sällan) vilka tre röster jag skulle ta med mig till den öde ön så brukar svaret bli Helen Folasade Adu, Marvin Gaye och Everything But the Girl-sångerskan Tracey Thorn. Med tanke på att Sade släpper sitt första album på tio år i februari och med tanke på Marvin är död och sannolikt inte kommer att spela in någon ny skiva så känns det mer eller mindre som att våren 2010 blir en riktig jackpot när det nu står klart att även Tracey Thorn släpper nytt nästa år.

Det ännu inte namngivna nya albumet blir den tredje soloskivan för Tracey, tillika uppföljaren till 2007 års Out of the Woods. Albumet släpps ”under våren” på livskamraten Ben Watts Strange Feelings Records. Det verkar som att Ewan Pearson, som var en av producenterna på förra skivan, den här gången får ansvar för hela alltet. Utöver det kommer det även att finnas ”contributions” från Hot Chips Al Doyle, Cortney Tidwell och faktiskt svenske Jens Lekman. Skivbolagets egen, objektiva, sammanfattning av albumet är att det kommer att handla om ”a beautiful stark record with stripped-back subtle arrangements and ten killer songs”.

Inget definitivt datum finns i dagsläget. Den som hoppas att få se Tracey på en scen i samband med skivsläppet kommer nog tyvärr bli lite besviken, med tanke på att hon på sin myspace-sida konstaterar att:

The reasons why I don’t play live at the moment are really too many and various to go into here, but include banal things like chronic and near life-threatening stage fright, dread of poorly air-conditioned hotel rooms, sheer laziness, fear of loneliness, and the fact that I have 3 children under the age of 10 who prefer me to be here finding their socks and cooking spaghetti to being in Australia talking to them via Skype.

Men ändå. Tracey. Sade. Våren 2010 har potential att bli helt fantastisk.

Ola Andersson

Publicerad: 2009-12-02 20:07 / Uppdaterad: 2009-12-02 20:07

Kategori: Nyhet

4 kommentarer

Fantastiska nyheter.

Medlem 2009-12-02 23:18
 

tracey thorn + jens lekman = the magnetic fields

http://www.megaupload.com/?d=27x1j5at

Martin E Oregistrerad 2009-12-03 00:29
 

Fantastiska nyheter igen! Att Sade släpper nytt smäller högre för mig, men att Tracey gör det också lovar väldigt gott om 2010. Tack Ola för infon.

Medlem 2009-12-03 08:40
 

Det var väldans!

Medlem 2009-12-03 08:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig