dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Yeasayer: Ambling Alp
Ambling Alp (låt, mp3) Yeasayer
2009
7/10

Upptakt

Efter att albumet All Hours Cymbals aldrig riktigt tagit sig var en av det här årets bästa låtar Tightrope från samlingen Dark Was the Night. Den har följt med hela året och sålt in sig med att inte vara så där hysterisk som Yeasayer ofta är. Yeasayer blir ju lätt gnälliga och har lite för mycket detaljer och för lite melodi.

Men på första singeln från Odd Blood, som släpps i februari, håller man sig till dansant pop. Låten Ambling Alp, släpps gratis via nätet, men finns även att köpa som singel eller tolva med diverse remixer. Det är helt klart att Ambling Alp är tänkt för dansgolven och för att åter påminna om Yeasayer. Under de två år som gått sedan All Hour Cymbals släpptes har tusentals Brooklyn-band haft sina minuter i strålkastarljuset. Det är inte alls säkert att Yeasayer finns på kartan i februari när albumet kommer.

Det finns emellertid stor chans att Ambling Alp gör just det den är släppt för. Redan i upptakten till låten vibrerar rummet. Att sedan Anand Wilder, Chris Keating och Ira Wolf Tuton inte släpper ifrån sig en låt utan falsetter och ocensurerade infall, för att göra klart för alla vem avsändaren är, ska de ha en eloge för. Även om de sålt sig till dansjävulen. Kanske är det lite för många spelningar med MGMT eller en rädsla för att inte sticka ut som gör det, men i Yeasayers fall har det gjort gott. Ambling Alp är en utmärkt singel.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-11-23 00:00 / Uppdaterad: 2009-11-22 18:41

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5346

4 kommentarer

Svinbra låt helt enkelt.

Jesper Oregistrerad 2009-11-23 20:15
 

Blev inte jätteimponerad av Ambling alp, men resten av Odd blood är bra på alla sätt.

Daniel Magnusson Oregistrerad 2009-11-24 16:22
 

Är beredd att hålla med Daniel… och så är Beach House klara för Gbg…

Gorillan Oregistrerad 2009-11-24 23:46
 

Tycker att det är synd att när Yeasayer tar bort det som de just är (hysteriska, mycket detaljer och för lite melodi)så blir de mer accepterade. Varför inte låta ett band vara som de är utan att de ska behöva sälja sin själ för att synas och höras?

BeritBjörk Oregistrerad 2009-12-07 21:29
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig