dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #25 The Game

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#25 The Game SCREAM ON ‘EM (Doctor’s Advocate, 2006)

Swizz Beatz gillar att pumpa upp låtar och låta musiken styra upp kroppens dansanta nerver. De senaste tre-fyra åren är den typen av låtar nästan det enda han har gjort. Partygrejer. Samarbetet han gjorde med The Game för tre år sedan är till viss del ingen undantag. Beatet i Scream On ‘Em innehåller till och med en peppad hurrande crowd.

The Game, som han fortfarande hette år 2006 när låten släpptes via plattan Doctor’s Advocate, är dock en rappare som själv har stämplat sig som en tuff gangstarappare istället för en festprisse. Tillsammans med Swizz, som ofta och gärna blandar många olika stämningar i sina låtar, gjorde han en låt som trots all pepphet först och främst är en ganska hård låt. De inledande pistolskotten och det klockrena vrålet, som helt och hållet lyfter den här låten till att bli något speciellt, sätter stämningen. Och i verserna rappar Game om hur man tar liv för att behålla sitt eget, och han kallar sin musik för ”that disrespectful motherfuckin’ West Coast” i hooken . Till och med Swizz får chansen att ropa ut en del obsceniteter i slutet.

SCREAM ON ‘EM

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-11-18 02:25 / Uppdaterad: 2009-11-18 01:40

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig