dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #28 DMX

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#28 DMX IT’S ALL GOOD (Flesh Of My Flesh, Blood Of My Blood, 1998)

Efter att ha producerat ett spår på DMX debutalbum It’s Dark And Hell Is Hot, som bara släpptes ett halvår innan uppföljaren, fick Swizz Beatz totaldominera på Flesh Of My Flesh med tio spår.

Swizz servade råa DMX, med sina skarpa skall, utmärkt med sina beats. Trots det ganska råa och hårda i hans ofta gnuggiga och översyntade sound fanns alltid en flirt med party med i ljudbilden. Något som man nu kan konstatera skulle ta över allt mer i framtiden.

Hade de spöklika sekvenserna i, den smått klassiska, hooken på It’s All Good bytts ut mot något uppeppande så hade det ha varit en given partylåt. Funken i verserna är nämligen fantastisk. Dock föredrar jag givetvis att Swizz och DMX la detta sound på låten, det utmärker den. Att gå tillbaka och lyssna på DMX i toppform ger en förresten hopp inför den ryktade comebacken, samt en ny Ruff Ryders-platta. 2010 kan bli ett fint år.

IT’S ALL GOOD

SAMPLING
Taana Gardner HEARTBEAT

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-11-12 00:28 / Uppdaterad: 2009-11-12 02:41

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig