dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Oktobers bästa

20091005_165052_309157-kopia Kings of Convenience på Mejeriet i Lund den 4 oktober.
Foto: Max Adolfsson, rockfoto.nu
 • Whitney Houston Million Dollar Bill (Freemasons Club Mix) (låt)
 • När jag skriver det här har jag fortfarande inte hört originalversionen. Faktum är att jag ännu inte hört en ton från Whitneys comeback. Det jag däremot vet är att Freemasons klubbfix gått varm i takt med att mörkret gör sig allt mer påmint. Stor röst och Freemasons sedvanliga toksväng, kryddat med en av årets bästa refränger. Inte mycket mer att säga. Får ta tag i att lyssna på originalversionen nu. (Ola Andersson)

 • Denizen Kane Brother Mins Journey To The West (album, cd)
 • Kane är rappare, sångare och poet och en av grundarna till rapkollektivet Typical Cats från Chicago. Hans nya skiva är en rätt svängig men också själfylld historia. Med jazzblås, gamla härliga samplingar som kontrast till Kanes unga whiskeyröst gör det sig ofta väldigt bra. En otippat stark skiva från en artist som jag hade räknat bort, och som ofta hamnar i skuggan av den fantastiska textförfattaren Qwel. Detta är hans tredje skiva och hans bästa och mest kompletta musikaliska verk hittills. (Pontus Gustavsson)

 • Where The Action Is! Los Angeles Nuggets 1965-1968 (box)
 • Den här boxen har ett par månader på nacken nu. För att inte tala om åren tillbaka till sextiotalet. Men det tar tid att ta sig igenom den. Det är 101 fantastiska låtar på ett bräde. Under oktober har jag sparsamt portionerat ut lyssnandet bland alla nyare skivor och upptäckt guldkorn med P.F. Sloan, The Full Treatment och The Music Machine. (Maria Gustafsson)

 • Fashawn Boy Meets World (album) och Sha Stimuli My Soul To Keep (album)
 • Två av oktobers ganska många pirriga släpp. Fashawns debutalbum var jävligt bra, och underbart kul att Sha Stimuli äntligen fick släppa sitt också! Gjorde ingen besviken, misstänker jag. (Karin Lillbroända)

 • Vampire Weekend Horchata (låt)
 • Med minnet av ett regnblött men lyckligt Vampire Weekend i Göteborg i augusti fortfarande pirrande i kroppen kommer första singeln inför det nya albumet. O så svårt att följa upp debuten men O så bra det är. (Marie Lindström)

 • A Place to Bury Strangers Exploding Head (album)
 • Uppföljaren till 2007 års självbetitlade debut, som släpptes 14 oktober, infriar det förhandssnacket lovade. Må så vara att de allra mest öronbedövande ljudväggarna uteblivit här, det är ändå en mästerlig noiseinramning värdig sin hype. (Jonas Appelqvist)

 • ArtDontSleep: Skid Row Sessions med Pharoahe Monch, Shafiq Husayn och Om’Mas Keith med flera.
 • Oktober har varit en alldeles utmärkt liten musikmånad. I min värld har mycket kretsat runt Sa-Ra Creative Partners och kanske i synnerhet Shafiq Husayn. Allra allra bäst är de här dryga sju minuterna av jammande i en replokal. Sinnesjukt bra. (Patrik Hamberg)

  Redaktionen, dagensskiva.com

  Publicerad: 2009-10-31 00:00 / Uppdaterad: 2009-10-30 20:32

  Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

  3 kommentarer

  Five Years Of Hyperdub. Det var den bästa skivan som släpptes i oktober.
  Fuck Buttons – Tarot Sport, en annan bra skiva från oktober.

  Little Child Runnin' Wild Oregistrerad 2009-10-31 06:40
   

  Oktobers bästa är såklart Kraftwerks remastrade nyutgåvor.

  Medlem 2009-10-31 09:29
   

  Bästa skivan i oktober är helt klart Sainthood, av Tegan & Sara.

  Mclovin Oregistrerad 2009-10-31 13:04
   
  Kommentera eller pinga (trackback).

  Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Inloggning

  Registrera dig