dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #24 Wu-Tang Clan

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta gör jag parallellt med Olas fina lista med Premiers 30 bästa produktioner.

#24. Wu-Tang Clan med Cappadonna – Careful (Click, Click) (The W, 2000)

På tredje Wu-albumet The W hade men flera stora gäster som Nas, Redman, Busta Rhymes och otippade Snoop Dogg. Trots ett riktigt smutsigt sound och avsaknad av hits utöver Graval Pit så lyckades skivan ändå sälja bra och ta sig till femte plats på Billboard.

Videon till Careful (Click, Click) blev med sitt våldsamma innehåll förbjuden att visas på tv och spelas på radio. Dessutom vägrade Method Man att ställa upp i videon på grund av dess vapenglorifiering. Ironiskt nog så började han strax efteråt spela in filmen How High. Eller så handlade det helt enkelt om att han då höll på att ta sig in i Hollywood, med bland annat The Fairly Odd Parents, och inte ville trampa någon på tårna.

Det är återigen fascinerande när man tänker på att Wu-Tang lyckades ta sig igenom mainstreambruset med den här typen av hiphop. Pistolskott, bomber i bakgrunden, skallror och ett dovt klingande som ljudar likt ett ekolod. Bang! Bang!

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-10-30 16:56 / Uppdaterad: 2009-10-31 10:09

Kategori: Allmänt

4 kommentarer

Denna är icke med på Wu-Tang Forever?? Det vet jag eftersom jag äger plattan sedan c:a 1998!! Cappasopa fick inte vara med förrens Wu-Tang var en usel grupp!!

erimos Oregistrerad 2009-10-30 18:06
 

erimos: Det stämmer. ”The W” ska det vara som det står i brödtexten.

Pontus Gustavsson Medlem 2009-10-30 19:27
 

Helt rätt! Men även året blir då fel! Kan dock hända den bäste!!

erimos Oregistrerad 2009-10-30 22:02
 

[...] Shared 30 x 20 x RZA: #24 Wu-Tang Clan. [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig