dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Immortal: All Shall Fall
All Shall Fall (album, cd) Immortal
2009
Nuclear Blast
5/10

Jaha.

Det går att konstatera en del grejer tämligen kvickt när det kommer till norska Immortals återkomstplatta All Shall Fall.

Det har inte hänt särdeles mycket i Immortal-lägret rent musikaliskt under de fem år som bandet låg i träda.

Och Peter Tägtgren har gjort ett närmast irriterande bra jobb med att ratta ljudet på plattan, för även när det hamras på som allra snabbast, passerar det nästan obemärkt förbi utan att grabba tag i mig det minsta.

All Shall Fall är en fullständigt logisk fortsättning på det Immortal som tog paus efter Sons of Northern Darkness, levererad på ett sådant sätt att den bör kunna sälja i stora kvantiteter. Vilket jag inte ser som något negativt i sig, Immortal har inte kompromissat ett uns å sin sida får jag känslan av. Det är karg svartmetall av traditionellt snitt.

Snarare är det min reaktion på skivan som förbryllar mig.

Dels att jag faktiskt uppskattar mellantempobitarna bäst, särskilt den mastiga avslutningslåten Unearthly Kingdom. Dels att jag inte blir tillnärmelsevis så hänförd som jag hade hoppats på av All Shall Fall.

Och det handlar väl troligen om förväntningarna. Immortals återkomst är en av de mest emotsedda händelserna inom den extremare metallen på länge och därför förväntade jag mig stordåd utan dess like.

Men för egen del kan jag inte undgå känslan av att det här ”bara” är ytterligare en Immortal-skiva och i ärlighetens namn kan jag inte komma på ett enda skäl varför jag skulle välja All Shall Fall framför, säg, briljanta At the Heart of Winter.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-10-11 00:00 / Uppdaterad: 2009-10-09 23:34

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5285

9 kommentarer

Har inte ens hört plattan än. Men jag är övertygad om att det du skriver är sant. Utan att ha hört en ton så tror jag även att nya Gorgoroth-plattan är anonym och trist.

Erik Oregistrerad 2009-10-11 11:41
 

som med all immortal och liknande band – en enda monokrom blackmetalsmet från början till slut; hackar i en återvändsgränd lika envetet som spikpistolsblasten…

Medlem 2009-10-11 15:17
 

BOrde kanske bredda din musiksmak watcher of the skies! sån här musik är omtyckt av många som förstår musik bättre än du gör!

Medlem 2009-10-11 18:24
 

O P E T H

fler frågor?

Medlem 2009-10-11 22:09
 

Bästa recensionen så här långt:

http://www.youtube.com/watch?v=UPJfQsQFIDk

O Oregistrerad 2009-10-11 23:50
 

Skönt att se att watcher verkar ha stenkoll på Immortal och ”liknande band”.

Erik Oregistrerad 2009-10-12 09:22
 

ja, just det; överraska mig gärna.

mupp-growlande utan djup, extremt ensidiga låtar – dansbandssverige har större mångfald

Medlem 2009-10-12 18:10
 

Jag citerar Ingemar Stenmark:

”Heingen idè o förklar för en som int förstå”

Erik Oregistrerad 2009-10-13 09:06
 

Länge sen BM var min kopp te, men när Immortal släpper nytt måste man ju lyssna. Hade verkligen förväntat mig något monumentalt… minst. Låter dock långtråkigt och slätstruket tyvärr.

nomen nescio Oregistrerad 2009-11-09 21:47
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig