dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x 20 x DJ Premier: #19 Snoop Dogg

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan DJ Premier släppte sitt första Gang Starr-album tillsammans med Guru. Bara därför listar jag 30 av DJ Premiers största musikaliska stunder.

Här hittar du alla delar i serien

#19 SNOOP DOGG THE ONE AND ONLY (2002)

När jag började kasta upp kandidater till den här listan var det några självklara namn och låtar som direkt poppade upp från minnesbanken. Några som jag redan har klarat av att lista här, rätt många som kommer dyka upp när jag fortsätter räkna ner. Men det fanns också några artister som jag av någon anledning var helt övertygad om hade jobbat mer med Premier än vad som sedan skulle visa sig vara fallet. Snoop var en av artisterna i den här samlingen. För det är egentligen bara två gånger som Premier och Snoop gjort gemensam sak. Båda gångerna på 2002 års Paid Tha Cost to Be Tha Boss, ett album som Patrik H gillar väldigt mycket.

Och hur roligt det än är att höra DJ Premier leka med Batman-temat tillsammans med Snoop och Lady of Rage är det ändå i The One and Only som den verkliga huvudnickarfesten kommer igång. Tyrone Davis står för musiken. Ice-T, Ice Cube och Dr Dre låter sig scratchas in.

ORIGINALET

SPOTIFY

Parallellt med listandet här samlar Patrik låtarna i en Spotify-lista:

http://bit.ly/fwqRl

Ola Andersson

Publicerad: 2009-10-08 21:00 / Uppdaterad: 2009-10-08 23:13

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig