dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x 20 x DJ Premier: #22 KRS-One

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan DJ Premier släppte sitt första Gang Starr-album tillsammans med Guru. Bara därför listar jag 30 av DJ Premiers största musikaliska stunder.

Här hittar du alla delar i serien

#22 KRS-ONE KRS-ONE ATTACKS (1993)

Att stoppa in ett intro i en sån här lista kan förstås kännas lite slösaktigt. Men det finns intron och så finns det intron. Intron som gör ett alldeles oerhört jobb med att sätta stämningen, men som också går att lyssna på frikopplade från den samling låtar de hör hemma hos, eftersom de är så mäktiga. Public Enemys Contract on the World Love Jam är ett sånt intro. KRS-One Attacks är ett annat.

När det blev dags för KRS-One att släppa Scott La Rock-sargen på riktigt och släppa sitt första album i eget namn var det förstås ingen annan än DJ Premier som fick äran att öppna hela showen med hjälp av Charles Wright & The Watts 103rd Street Rhythm Bands A Mother’s Love från 1973. Drygt tre minuter där DJ Premier utan att egentligen använda ord i mångt och mycket lyckas sammanfatta hiphopens resa fram till 1993.

ORIGINALET

SPOTIFY

Parallellt med listandet här samlar Patrik låtarna i en Spotify-lista:

http://bit.ly/fwqRl

Ola Andersson

Publicerad: 2009-10-05 23:26 / Uppdaterad: 2009-10-08 23:17

Kategori: Artiklar

2 kommentarer

Man får heller inte glömma introt på M.O.P.s skiva Warriorz!

Pontus Gustavsson Medlem 2009-10-06 00:47
 

Bästa introt någonsin, nästan bästa spåret på KRS-Ones bästa skiva

Fredrik Oregistrerad 2009-10-14 13:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig