dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Brother Ali: US
US (album, cd) Brother Ali
2009
Rhymesayers
8/10

Brother Ali blessar oss

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Med tre album och två EPs i bagaget är brorsan tillbaka med ytterliggare en skiva på Rhymesayers. Med The Undisputed som en av 2007 års bästa skivor är förväntningar på en ny skiva riktigt stora, speciellt efter en riktigt grym EP nyligen.

US är egentligen bara mer av det goda vi tidigare fått. Lyssnaren får texter om hans kärlek till livet, fru, barn, Gud (koranen) och hiphop. Skivan är personlig och lite glada än förra skivans något dystopiska och pessimistiska inslag. Den här gången verkar han vara säkrare i sin tro och se de ljusa stunderna av hans liv. Beatsen är alla signerade Ant och oftast mjuka, souliga och med inslag av allt från stråkar till orgel, blås och stränginstrument. Texterna och levererandet av dem är så bra att man ryser till i skivans bästa stunder, precis som på senaste skivan och klassiker som Forest Whitiker.

Brother Ali är en av de mest gedigna och äkta rapartisterna för tillfället. Han är gospel-hiphop i ren form utan att trycka ner trosuppfattningar långt ner i halsen hos lyssnaren. Det är en hyllning till mänskligt handlande och i mångt och mycket ett samhälle med moraliskt fall. Hatten av för rapvärldens självsäkraste albino som kanske inte levererar det mest spännande och utmanande hiphopalbumet, men absolut ett av de mest gedigna och ärliga.

Brother Ali – US

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-09-26 17:25 / Uppdaterad: 2009-09-26 17:25

Kategori: Recension | Recension: #5266

5 kommentarer

Inte ”The Undisputed Truth” då, månne?

Özgür Kurtoglu Oregistrerad 2009-09-26 19:22
 

”Smiling Faces Sometimes” Bra text och kanske en av dom bästa soullåtarna från den perioden.

Medlem 2009-09-26 20:33
 

Master P blessar oss med ytterligare en välfunnen recension!

Pompa G in da house!

Primal Oregistrerad 2009-09-26 21:48
 

i den självcentrerade värld jag alltjämt befinner mig i tar jag det här som en kärleksförklaring. tack. luv u 2

Medlem 2009-09-26 22:42
 

Imorse när jag vaknade upp åt jag två smörgåsar och drack en kopp med kaffe. Att känna mig vanlig och vuxen kändes så fantastiskt. Jag njuter verkligen av att vara en person som mognar och kommer till insikt. Ibland skäms jag för mina tidigare utfall när jag var ung, dum och så förtjust i droger och alkohol. Men jag tror och hoppas att forumet kan förlåta mig.

Cassius Clay Oregistrerad 2009-09-26 22:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig