dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Wildhearts: Chutzpah!
Chutzpah! (album, cd) The Wildhearts
2009
Cargo Records/Backstage Alliance
2/10

Innehållslöst

Inför detta nionde släpp slår brittiska The Wildhearts på stora trumman. Man basunerar ut att Chutzpah! minsann är den bästa skivan man släppt sedan debuten 1993, Kerrang! kallar den ett smärre mästerverk och lovorden vet inga gränser. Jag, däremot, är tveksam.

Att man gör sitt bästa för att komma från skandalerna som kantat bandets väg – där droger, alkohol, splittringar och polisanmälningar var vardagsmat – är tydligt och det pekas ännu tydligare på att man vänt blad och ”blivit ett nytt band”. Och visst, sångaren Gingers medverkan i Quireboys är sedan länge förpassad till det förlutna, Devin Townsend har gått vidare och den skitiga rock n roll bandet tidigare förknippats med har tonats ner. Det är just däri problemet ligger – det är en skiva befriad från bandets ursprungliga idé, vilken var att leverera rock från skrevet. Rock out with your cock out liksom.

Det som kan konstateras är att Chutzpah! låter som, och förmodligen är, en studioleverans, ett försök att slipa kanterna och nå ut till kidsen. Ett behjärtansvärt tilltag förvisso, men tyvärr blir det på det stora hela ett magplask. Främst för att bandet inte har låtar att backa upp satsningen med, men också för att historien ligger dem i fatet. Jag är den första att applådera förändring, men i detta fall är utsvävningarna för omotiverade och långsökta för att det någonsin ska bli intressant.

Det är 2009 och den poppiga punk britterna här ägnar sig åt är något som deras amerikanska kollegor gör bra mycket bättre. Bombastiska tongångar som härleder till Green Days senare rockoperor dyker upp, klassiska breakdowns utförs och allsångsrefrängerna är klockrent klistriga, allt enligt mallen. Bara sämre utfört.

Efter nära nog tjugo lyssningar försöker jag febrilt hitta behållningen, den som gör att brittisk press omfamnat bandet och svalt musiken med hull och håg. Jag hör innehållslös rock, ett vocoder-förstärkt titelspår och ser en påklistrad yta. Det räcker inte.

Publicerad: 2009-09-20 00:00 / Uppdaterad: 2009-09-18 13:51

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5259

8 kommentarer

Va inte så neggig Jompa A! Wildheart är the shit i Flo-rida 09! Så jävla bra music på spring break festerna! Själv fick jag fingerpulla en snubbe i jacuzzin till denna skiva!

Primal Oregistrerad 2009-09-20 11:35
 

Primal: Du är det sämsta som hänt mig. Hoppas du ramlar och slår dej i trappen ikväll. Idiotjävel!!!!!!

Niklas Oregistrerad 2009-09-20 13:48
 

Deras bästa är väl PHQC eller vad den hette med ”I wanna go where the people go”. Om dom inte längre har kuken ute är det kanske inte lika kul. Som Backyard Babies på lättöl eller nåt. Hmmm.

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-09-20 16:49
 

Lugna dig Nicke gubben!! Ska man kritesera ska det vara sakligt och inte gapigt!! Allt enligt min examinator !!

-____-

Primal Oregistrerad 2009-09-20 17:33
 

Upp i huvudstaden för ventileringen av ett papper! Cruisat en del! Rätt soft och ta helgen i huvudstaden asså! Passade på att plocka upp några rullar på US Video på Regeringsgatan! Har levt friluftsliv hela dagen ute på Långholmen! Började redan 04.30!

Nu är jag en trött kandidat! Tur att det är lungt här på af Chapman ikväll! Även festande ska vara sakligt och inte gapigt som jag sa till en rysk turist klockan 03.00 i natt!

-_____-

Primal Oregistrerad 2009-09-20 19:29
 

OK Görl. Dags att sluta skriva i mitt namn? Inte mitt fel att du är misslyckad.

Primal Oregistrerad 2009-09-20 19:51
 

Asså Görl! Jag är inte främmande för att göra upp med dig. Du tror du är smart? Jag är U N G E F Ä R två gånger smartare än du är. Snart fil. dr. med ett kontaktnät du bara kan drömma om i dina bag in box drömmar!

Primal Oregistrerad 2009-09-20 20:04
 

Utkickad från af Chapman av en jävla lodis från fritidsförvaltningen. Nähä man får inte ha sällskap på rummet! Men vem fan bryr sig alltså? Träffade Nguyen Pham i baren på Golden Hits å bjöd över honom på en whiskypinne i hytten. Det fick man tydligen inte göra!

Skönt att få komma hem till Götet i morgon!

Nån som vet när McDonk stänger på Centralstationen?

Primal Oregistrerad 2009-09-20 22:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig