dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jay-Z: The Blueprint 3
The Blueprint 3 (album, cd) Jay-Z
2009
Roc-a-fella
6/10

Jigga what? Jigga who?

Det kan väl kanske diskuteras hur pass höga förväntningar man faktiskt har på ett Jigga-album. Man kan enkelt säga att hans skivor under de senaste åren inte alls nått hela vägen fram. Även om American Gangster-skivan var ett otroligt steg i rätt riktning efter bottennappet Kingdom Come.

Med Brooklyn We Go Hard i bakhuvudet kunde den här skivan bli något alldeles extra. Men skivans sound är inte i närheten av så urbant. Skivan låter dessutom väldigt annorlunda från den suveräna förstasingeln D.O.A.. Skivan har ett väldigt spritt sound med den gemensamma nämnaren ”genom ett lager av mainstream-filter”.

Det finns flera faktorer som gör att den här skivan inte är lika spännande som den borde vara. Skivan innehåller för lite gäster med MC-kvalitéer i Jay-Z-klass. Soundet är alldeles för mainstreamorienterat för min smak. Produktionerna är genomarbetade men saknar ofta någonting och egentligen säger Mr. Carter inte särskilt mycket nytt. Sedan har Kanye Wests ego tagit över hans musikaliska ambitioner för längesen. Samtidigt som tråkiga gäster som Young Jeezy och Kid Cudi får svårmotiverat utrymme på skivan.

Nu har Jay-Z troligtvis ytterliggare en skiva på Billboards första plats vilket gör att han slipper dela andra platsen med Elvis Presley. Det om något är ett erkännande för Jay-Z eller hiphopens storhet. Däremot inte ett erkännande av The Blueprint 3 som ett av hans bättre verk.

Jay-Z – D.O.A (Death of Auto-Tune)

Jay-Z med Rihanna och Kanye West – Run This Town

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-09-19 11:35 / Uppdaterad: 2009-09-19 11:38

Kategori: Recension | Recension: #5258

4 kommentarer

Du är efter Pontis gubben!! Mannen har tappat snabbare än Wu Tang Clans 2000-tal!!! Inte en vettig platta på kanske 15 år??? 20 år för Method Man så det kunde varit värre?? Hoppet står nu till The Concretes!! Och kanske Matti Alkberg om det blir en comebackande platta i år???

Primal Oregistrerad 2009-09-19 16:37
 

Har jag berättat om när jag såg Bear Cash Quartet på Hultan 1996?? Det sämsta jag sett!! Sedan åkte jag hem till Korridorsrummet och lyssnade igenom diskografin!! Såld sedan dess!!

Primal Oregistrerad 2009-09-19 16:38
 

Primmeboy tell em.com!!!

Primal Oregistrerad 2009-09-19 16:43
 

Varför skriver ni så mycket om denna skitplatta? En avdankad cracklangare med för mycket pengar?

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-09-19 17:59
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig