dagensskiva.com

48 timmar

Tre frågor

Erik L – från Sundsvall runt världen

favorite flava
Erik L, som la grunden till sin karriär som en del av hiphopgruppen Supersci och producentteamet Flyphonic, har haft ett intensivt år. I våras släppte han tolvan The Kitty Kat Kaboodle EP tillsammans med amerikanske raparen Cerebral Vortex och strax före midsommar kom debuten med duon Favorite Flava som förutom Erik L innehåller sångaren och producenten Stray. Han har också haft med ett solospår på samlingen Maverick Session One.

Jag visste att han har mer material på gång, att han spelat in med Frank n Dank och att det hade börjat komma smakprov från ett, vad det verkade, instrumentalt soloalbum.

Så jag bestämde mig för att skicka tre frågor för att se vad som var på gång egentligen.

Du släppte ett album tillsammans med Stray som Favorite Flava, hur har det tagits emot?
- Bättre än vad vi hade väntat oss, vi har fått mycket uppmärksamhet utomlands, särskilt i Europa men även i USA och Australien. Vi har spelats på en massa olika radioshower runt om i världen, bland annat har Gilles Peterson spelat oss på BBC Radio 1 vilket känns stort. I Sverige verkar det som att den här typen av musik inte får särskilt mycket uppmärksamhet.

Kommer ni att spela materialet live eller är Favorite Flava ett renodlat studioprojekt?
- Vi har haft en spelning där vi körde med Paul Mac Innes och vi kommer att spela igen den 18:e September på Stadshuset i Sundsvall. Förhoppningsvis kommer vi att göra en del gig utomlands i framtiden.

Vad händer härnäst för dig och Favorite Flava?
- Vi kommer att släppa Favorite Flava-albumet på CD i Japan och en del andra Asiatiska länder. Först kommer en 12″ med världsdistribution.
- Jag håller på att slutföra arbetet med mitt instrumentala album som släpps i höst/vinter. Konceptet är att jag endast samplar mig själv när jag spelar instrument (inga skivor). Spacefunk, soul med hiphop i grunden och mina musikaliska känslor på det.
- Stray håller också på med ett soloalbum. Vi har även bestämt oss för att börja arbeta på ett nytt Favorite Flava album.
- Dessutom har jag gjort låtar med lite olika rappare, så ett mer raporienterat album kommer i framtiden.

Favorite Flava – Favorite Flava from beauty and the beats on Vimeo.

Favorite Flava – So Cruel from beauty and the beats on Vimeo.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2009-09-12 00:00 / Uppdaterad: 2009-10-02 13:43

Kategori: Tre frågor

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig