dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown: The Haunted

dolving-rockfoto

Peter Dolving hade odlat skägg.
Foto: David Scherman, Rockfoto.nu

Att jag skulle stå i den tryckande hettan framför scenen på Metaltown och få gåshud trodde jag banne mig inte. Men när The Haunted drar igång The Premonition och följer upp med The Flood, precis som de öppnar The Dead Eye-plattan, då händer det.

Att det skulle hända på The Haunted var i och för sig ingen skräll. När Peter Dolving, som lagt sig till med ett fett skägg och ser smått galen ut stundtals (på ett bra sätt), röjer under ytterligare en skitfet låt slår det mig att yttre omständigheter spelar liten eller ingen roll för The Haunted. Jag har sett bandet inomhus, utomhus, på klubbgig, på festival, sent på natten när de gjorde sin första spelning på ett år och nu en stekhet eftermiddag i Göteborg. Oavsett vilket levererar de.

Tre kvart hade The Haunted fått till förfogande på Metaltown och det var 45 välutnyttjade minuter. Visst, jag kan ha saknat några spår och de hade kanske kunnat spela längre, men faktum kvarstår: det var 45 skitbra minuter. Dolving var på bra humör verkade det som, och spexade med publiken ett gäng gånger, en publik som gärna lät sig spexas med.

Klassiska thrash metal-spår radades upp och för egen del tycker jag nog Dark Intentions/Bury Your Dead och The Drowning satt allra, allra bäst. Men det gick inte hitta något dåligt med spelningen.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-06-27 15:32 / Uppdaterad: 2009-06-28 02:26

Kategori: Festivaler, Konsert, Metaltown 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig