dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown: Municipal Waste

municipal-rockfoto

Municipal Waste gav järnet.
Foto: David Johansson, Rockfoto.nu

This song is about drinking alcohol!

Så öppnas Municipal Wastes konsert på Close Up-scenen och ingen är förvånad det minsta. Beerbong-plutonen är kända för att vara en frisk fläkt och det är ingen slump att amerikanerna gett ut en platta med namnet The Art of Partying.

Samtidigt som det hela tiden finns en glimt i varje ögonvrå (med tanke på förra årets valresultat i hemlandet byttes till exempel titeln I wanna kill the president ut till I wanna chill with the president…) när bandet hasplar ur sig sin retro-thrash metal, går det inte att anmärka på att de inte kan backa upp imagen med bra musik. Piggt, rakt och stenhårt. In your face thrash metal. Bra grejer.

Lämnade ändå konserten för att jag hade planer på att se Meshuggah på stora scenen, men den tryckande värmen i kombination med att bandet kändes lite avslaget och att jag får en ny chans att se dem relativt snart, gjorde att jag inte blev långvarig alls. Senare rapporter gjorde gällande att de brände av Future Breed Machine till slut. Själv hade jag velat höra Combustion.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-06-27 12:04 / Uppdaterad: 2009-06-27 12:05

Kategori: Festivaler, Konsert, Metaltown 2009

2 kommentarer

Är det så att herr Lundström också ska på Sonisphere?

Jag är superpeppad inför den festivalen, men det verkar jag nästan vara ensam om. Den nämns i stort sett aldrig tillsammans med de andra (etablerade) festivalerna i Sverige, och kollar man runt på lite forum så verkar majoriteten av biljettinnehavarna vara riktigt sura över artistbokningara.
Jag hoppas det dyker upp lite artiklar, recensioner och sammandrag iallafall, så man kan stämma av med sina egna tankar efteråt.

Lenny Oregistrerad 2009-06-28 05:44
 

Kommer att vara på plats, de tre närmaste veckorna stavas Arvika, Hultsfred och Sonisphere för min del.

Tomas Lundström Redaktionen 2009-06-29 11:09
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig