dagensskiva.com

48 timmar

Text

West Coast Riot: I korthet

Någonstans i bakhuvudet var jag sugen på att se Vicious Irene. Kanske av den simpla anledningen att det var lite för mycket skate och lite för lite nitar på årets upplaga av West Cioast Riot. Men Vicious Irene levde tyvärr inte upp till att försvara nitarna i går, och med tanke på den fåhövdade publiken hade de inte mycket att hämta därifrån heller. Ambitionen finns, men även en del att önska.

viciousirene2

Emzy Rabiata, Vicious Irene
Foto: Sofia Qvarnström, Sproduction.com

Karlskogas The Durango Riots skiva Telemission la jag till slut åt sidan med ett krasst konstaterande att två låtar inte gör en skiva. De två låtarna, Dirty Needs och No Need for Satisfaction, som är klockrena dängor, brändes av tämligen kvickt på spelningen på West Coast Riot också, men även denna gång ekade det ganska tomt bakom. Två låtar gör ingen konsert heller.

durangoriot3

Fredrik Andersson, Durango Riot
Foto: Sofia Qvarnström, Sproduction.com

Det var inte utan att jag undrade om australiensiska Parkway Drive hade klivit upp på scenen en dag för tidigt, för deras mix av hardcore och metal hade verkligen passat in även på Metaltown. Men West Coast Riot-publiken, och bandet, verkade tämligen nöjda med att de var just där de var. För det var ett helt sjukt ös, både på scenen och i publiken, där Parkway Drive till och med fick i gång circle piten bättre än Sick of it all. Respekt!

parkwaydrive2

Jia O’Connor, Parkway Drive
Foto: Sofia Qvarnström, Sproduction.com

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-06-26 12:14 / Uppdaterad: 2009-06-28 21:43

Kategori: Festivaler, Konsert, West Coast Riot 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig