dagensskiva.com

48 timmar

Recension

My Dying Bride: For Lies I Sire
For Lies I Sire (album, cd) My Dying Bride
2009
Peaceville/Playground
7/10

Trygghet framför allt

Var sak har sin tid, uppenbarligen. Och nu är det nya tider. För när jag tidigare välkomnade att Aaron Stainthorpe använde sig av growlsång, är det numera så att jag uppskattar motsvarigheten. Och när han gör det så pass bra som han gör i refrängen på Santuario di Sangue, där han träffar högre toner än jag har hört honom ta på länge, ja då rycker jag nästan till. På ett bra sätt.

Rycker till gör jag visserligen åt efterföljande A Chapter in Loathing också, där growlsången verkligen får göra sig hörd i något av det hårdaste britterna har presterat på länge. En annorlunda bit onekligen och även om det helt klart är ett intressant grepp, är jag inte helt bekväm med den ännu.

I övrigt är det i stort sett som vanligt i My Dying Bride-lägret, något det väl i princip har varit sedan The Light at the End of the World. Utflykterna är sedan länge avklarade och man har hittat tillbaka till sin formel som man har gjort så bra så länge. På For Lies I Sire är dessutom fiolen återigen med i sättningen, vilket väl får ses som ett adelsmärke om något.

Och det är väl där jag hittar min affektion för My Dying Bride 2009 (och de senaste albumen också för den delen); jag vet vad jag får i stora drag och jag vet att det jag får är bra.

Trygghet är underskattat.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-05-04 15:34 / Uppdaterad: 2009-05-04 16:02

Kategori: Recension | Recension: #5093

4 kommentarer

Mmm, fan, dom är riktigt bra. Ej inhandlat denna ännu. Men det får det bli. Det mysiga är att dom lyckas kombinera det sedvanligt romantiska och sorgliga med bitterhet och illvilja. Flaggan hålls högt och de är värda all respekt.

Erik Oregistrerad 2009-05-04 18:37
 

Emocore!! Inte bra. Typisk Bullet For My Vallentine musik?

Primal Oregistrerad 2009-05-04 18:40
 

Primal är svårt dum i huvet. Eller bara retsam kanske…

Erik Oregistrerad 2009-05-05 08:40
 

Primal… när ska idioter som du inse att musik som låter sorglig/melankolisk inte, jag repeterar, INTE är samma sak som emo. Jag är så jävla trött på alla dessa jävla fördomar som florerar i dagens svenska samhälle att jag kan spy blod. Och allra främst är jag så jävla trött på folk uppkäftiga snorungar som säger ”emo” när dom träffar på saker som känns konstigt/annorlunda. Lägg av med det! Tack

bitter och kränkt Oregistrerad 2009-06-21 19:06
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig