dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Julian Brandt feat. Paulinda Crescentini: Looks and Talent (Don't Always Go Together)
Looks and Talent (Don't Always Go Together) (singel, cd) Julian Brandt feat. Paulinda Crescentini
2009
Imperial Recordings/Border Music
8/10

Utseende och talang

I videon till Looks and Talent (Don’t Always Go Together) står Julian Brandt och fåndansar i trendtöntiga solglasögon medan Paulinda Crescentini ser lite osäker ut där hon sjunger med. Ironi, tänker jag, men jag tror inte att det finns så mycket ironiskt med musiken. Eller kanske lite. Men det är inte viktigt just nu.

Call your best friend up
Come on and join us, let’s have some fun
There’s always someone’s birthday
and the evening has just begun

Perfekt partyromantik. Looks and Talent (Don’t Always Go Together) är väldigt dansant och lyssnas med fördel på där det går att svänga loss, det vill säga inte på ett SJ-tåg. Jag skulle helst av allt höra det hela på ett riktigt dansgolv där jag tror att det minst sagt skulle gå hem hos den stora massan. Elektronisk syntpop med en syntslinga som påminner mig om något Take That gav ut för längesedan. Julian Brandts och Paulinda Crescentinis röster trivs dessutom väldigt bra ihop.

Debutsingeln, vilket detta är för Julian Brandt, innehåller två spår utöver titelspåret. Själv är jag mest svag för den mer än två minuter förlängda remixen, Looks and Talent (Don’t Always Go Together) Extended Night Mix.

Avslutar gör den något lugnare Shoot an Arrow, som, och det är inte på grund av låtnamnet, påminner mig om The Sound of Arrows. Här finns till och med en tonartshöjning i bästa schlageranda. Det är bra, men skivan vinner ändå på de tidigare, råare spåren.

Julian Brandts debutalbum, också med namn efter förstasingeln, kommer någon gång i vår. Så länge kan ni ladda hem den nya låten State of Anxietyhemsidan.

Madelene Holm

Publicerad: 2009-04-08 21:51 / Uppdaterad: 2009-04-08 21:51

Kategori: Recension | Recension: #5048

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig