dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kusowsky: Hjärtlös
Hjärtlös (album, cd) Kusowsky
2009
Adore Music
4/10

Hälften av varje

Första intrycket: Åh nej. Inte Göteborgspop igen.
Andra intrycket: Påminner lite om Jumper. Kanske kan vara något det här.
Tredje intrycket: Nej

Jag gillar Kusowsky när de låter gosigt och har en Jakob Hellman-touch över musiken. Bäst är de i låten Ingen man där de är härligt omanliga och mysiga.

Men. Majoriteten av albumets spår lider tyvärr av ett Bad Cash Quartet/ Hästpojken-syndrom. Ja, ni vet, distad gitarr med lite skrikig röst som backas upp av aaah-körer. Som jag ser det är Hjärtlös en split-ep med två olika sorters Kusowsky. Det ilskna distade och det somriga blandband a´la festivalaktiga.

1. Johnny – Dist
2. Hjärtlös – Dist
3. Ingen man – Sommar
4. Skjut mig – Dist
5. Dansa – Dist
6. Jag fyller år – Sommar
7. Sthlm – Sommar
8. Låt mig följa med – Sommar
9. På liv & död – Gråzonen
10. Förlåt – Sommar

Vän af ordning vill säkert, just i detta nu, hävda att jag är en disthatare. Så är emellertid inte fallet. Melodierna och sättet de sjungs på i de BCQ-influerade låtarna tilltalar mig helt enkelt inte. Jag är helt enkelt trött på alla utdragna vokaler som karakteriserar denna musiken. Som när Daniel Karlsson sjunger saaaak istället för sak i låten Hjärtlös.

Men när Kusowsky är härligt somriga så gillar jag det skarpt. Synd att detta bara gäller halva skivan. Så länge lyssnar jag nog hellre på Jakob Hellmans album Och det stora havet som är en skiva med bara bra låtar.

Martin Sjölander

Publicerad: 2009-03-06 00:00 / Uppdaterad: 2009-03-06 10:56

Kategori: Recension | Recension: #4995

6 kommentarer

Tur att smaken är som baken.
Jag gillar skivan skaaarpt

Johan Oregistrerad 2009-03-06 08:49
 

Ja tur att smaken är som baken! Tummen upp för hjärtlös! Det är en klockren skiva. Sjukt att du sätter låten hjärtlös på distsidan!!?! Du är skum…

Kram / Johan

Johan Oregistrerad 2009-03-06 18:02
 

Har lite svårt för skivan. Blir endast nåra ex som de kan visa för barnbarnen men längre än såhär kommer nog inte denna musik…

Bergkow Oregistrerad 2009-03-11 01:12
 

Fan va bra!! Riktigt bra poplåtar. Stör mig otroligt mycket på recensenter som direkt när pop är från göteborg kallar det ”göteborgspop”. Usel journalistik när musiken är stämplad från början.

Andy Oregistrerad 2009-03-15 09:05
 

Kanon skiva! gillar den rakt igenom!

Micke Oregistrerad 2009-04-10 19:59
 

Håller inte med dig överhuvud taget jag tycker inte skivan är så svart och vit som du framhäver den som jag tycker att detta är en ganska vag beskrivning jag älskar albumet för tillfället jag tycker alla borde ge den en lyssning

Fabian Oregistrerad 2009-04-13 17:38
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig