dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sepultura: A-lex
A-lex (album, cd) Sepultura
2009
SPV/Steamhammer/Border
6/10

Uppe på nio

Jag hade i princip gett upp hoppet om mina gamla hjältar i Sepultura. Trötta Dante XXI och det faktum att även den andra Cavaleran, trummisen Igor, lämnade bandet var dödsstöten, tänkte jag. Släppet av A-lex var inget som kittlade, mer än genom minnen av svunna tider.

Men den känslan spelar möjligen bandet rätt i händerna för A-lex är en rejäl uppryckning.

Kanske var det så att det var Igor Cavalera som var less och drog ned bandet innan han lämnade för att återförenas med brorsan Max i Cavalera Conspiracy. Ersättaren Jean Dolabella gör utan tvekan sitt jobb på trumpallen med den äran, vare sig det ska hamras tvåtakt eller förmedlas tyngd.

Även gitarristen Andreas Kisser verkar ha tänt till lite extra igen och många av riffen känns roligare än på bra länge. Sångaren Derrick Greene gör också en av sina främsta insatser i bandet, särskilt i de lite tyngre låtarna som inte går speciellt fort, där han verkar hitta ett tonläge som passar honom mycket bättre.

Grunden är likt i gamla tider någon slags thrash metal, men den frångås allt som oftast och det är då, som i snygga Strike, som Sepultura träffar rätt nu för tiden. Ett konceptalbum på över en timme och hela 18 spår är kanske ett aningen överambitiöst och det håller inte hela vägen, men jag uppskattar dem om inte annat så för ambitionen.

Brasilianarna är uppe på nio. Nu återstår att se om de mäktar med en rond till.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-03-04 19:52 / Uppdaterad: 2009-03-04 19:52

Kategori: Recension | Recension: #4990

4 kommentarer

Varför ignoreras Funeral Mist till förmån för månadens Sepultura/Cavalera conspiracy/Soulfly-inavel platta?

Erik Oregistrerad 2009-03-04 20:21
 

Det är så det fungerar på dagens skiva. Ofermods Tiamtü fick man ju inte heller se här (Han som skulle recensera den funderade på att sälja den har jag för mig. Vilket säger vilken standard de går efter). Likt förbannat går jag in här varje dag och hoppas på något bra.

Men om man gillar billig indierock/pop så är det bara att knäppa upp byxorna och luta sig tillbaka.

SA3L Oregistrerad 2009-03-05 23:51
 

Till största del beror det på att Norma Evangelium Diaboli inte skickar några skivor för recension.

Gällande Ofermod plockade jag upp den på en skivmässa, men tyckte den var ganska tråkig. Men det verkar vara ”fel” att tycka det.

Frågan är varför jag ens känner att jag behöver förklara mig…

Tomas Lundström Redaktionen 2009-03-06 09:41
 

Apropå Norma Evangelium Diaboli, tack då vet jag!

”Gällande Ofermod plockade jag upp den på en skivmässa, men tyckte den var ganska tråkig. Men det verkar vara “fel” att tycka det.”
Ja i min mening är det det. Tex då Death cantana är en riktig pärla. Man måste ju ge en platta tid. Nu vet jag ju inte hur du gör..

”Frågan är varför jag ens känner att jag behöver förklara mig…” För du kanske har vettiga orsaker what so ever.
Tackar för svaren.

SA3L Oregistrerad 2009-03-06 18:09
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig