dagensskiva.com

48 timmar

Recension

16: Bridges to Burn
Bridges to Burn (album, mp3) 16
2009
Relapse Records/Border
7/10

Pigg återkomst

Lyssna

Sök efter skivan

I doomtider som dessa känns det nästan uppfriskande med en sludgeplatta. Och det är precis vad jänkarna i 16 ger oss. En bra sådan dessutom.

16 har varit tämligen obekanta för mig rent musikaliskt, trots att de var verksamma under hela 1990-talet och Bridges to Burn är deras femte fullängdare. Efter 2003 års Zoloft Smile lades bandet på is efter tio års harvande och det tog till nu innan de vaknade till liv igen.

Och med tanke på hur Bridges to Burn låter är det inte konstigt att de ville plocka upp instrumenten igen.

16 kombinerar feta riff och aggressivitet med en lätt pessimistisk syn på tillvaron och det verkar svårt för dem att misslyckas, med tanke på den rutin de besitter. Bridges to Burn är en pigg återkomst, väl värd att låna ett öra.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-02-27 11:00 / Uppdaterad: 2009-02-18 10:58

Kategori: Recension | Recension: #4980

2 kommentarer

börja röra dig i en riktning. du står ju helt stilla medan musiken rör sig saakta, saakta förbi dig. har du ingen vilja att utforska; är du en produktplacerares dröm; som går att läsa likt en öppen bok och helt utan initativ -teknokratiskt fyrkantig och konservativ.

Primal Oregistrerad 2009-02-27 23:59
 

börja röra dig i en riktning. du står ju helt stilla medan musiken rör sig saakta, saakta förbi dig. har du ingen vilja att utforska; är du en produktplacerares dröm; som går att läsa likt en öppen bok och helt utan initativ -teknokratiskt fyrkantig och konservativ.

Primal Oregistrerad 2009-02-27 23:59
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig