dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Dundertåget: Skaffa ny frisyr
Skaffa ny frisyr (album, cd) Dundertåget
2009
Razzia Records
7/10

Väl återanvänt

Jag väljer att lämna resonemanget kring huruvida det är bättre med texter på svenska eller engelska och konstaterar bara att Dundertåget är Thunder Express med svenska texter i mångt och mycket. Det finns nämligen intressantare frågor att resonera kring när det kommer till Skaffa ny frisyr.

Att det här är Thunder Express på svenska är nämligen ställt bortom allt tvivel; åtta av tio låtar på skivan återfinns även på Thunder Express platta Republic Disgrace, och har helt sonika försetts med svensk text och presenteras under namnet Dundertåget.

Det draget får mig att fundera kring en del saker. Var bandet missnöjt med Republic Disgrace och ville göra om låtarna? Hade bandet slut på låtidéer och tänkte att vi gör om de gamla låtarna i stället för att skriva nytt? Skivan har att döma av hur det låter trots allt spelats in igen till Dundertåget och det är inte bara sången som är utbytt. Eller kände sig Strängen obekväm med att inte sjunga på modersmålet. Och om så var fallet, varför lät han Stefan Sundström skriva de flesta texterna?

För egen del gillar jag Republic Disgrace starkt och hoppas att inte Strängen & kompani var missnöjda. Och eftersom jag gillade Republic Disgrace, gillar jag också Skaffa ny frisyr, eftersom jag tycker de svenska texterna ofta är väldigt fyndiga och bra.

Min favoritlåt på Republic Disgrace var annars Matrimotion och det går igen även på Skaffa ny frisyr.

Matrimotion har fått Dundertågetskrud med namnet Delad vårdnad (Ska du ha spö) och innehåller Maria Andersson från Sahara Hotnights på en vers, samt ytterligare två Saharor på kör. Den är skivans bästa spår även i den här tappningen, särskilt med sin diskbänksrealistiska text, signerad Stefan Sundström.

Mer spännande blir det i framtiden om bandet bestämmer sig för att skriva flera nya låtar. Singeln Ifrån mej själv är en av de nya låtarna och den tillhör skivans absolut bästa. Så än finns det goda idéer, verkar det som. Och det bådar gott.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-02-20 00:00 / Uppdaterad: 2009-02-20 09:15

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4966

9 kommentarer

Vilken otroligt dålig recension. Det osar hemuppgift klass 7A om hela skiten.

Kom igen Oregistrerad 2009-02-20 06:42
 

Tack för att du inte börjar recensionen med att konstatera att Hellacopters var bättre. Jag har hört ett par låtar och gillade dem.

Henrik Oregistrerad 2009-02-20 08:00
 

Strängen har sagt i någon intervju att han var missnöjd med uppmärksamheten låtarna på Republic Disgrace fick, att de förtjänade bättre och att han ville ge dem en ny chans. Jag som inte lyssnade så mycket på dem då är glad att de fick ett nytt liv. Mycket bra skiva.

Patrik Hamberg Redaktionen 2009-02-20 09:46
 

Är titeln tillägnad Lars Adaktusson? Carl Bildt?

Medlem 2009-02-20 10:27
 

Låter som nån gammal 70 tals hårdrock progg. Inte punk!

Kurt Kloak Oregistrerad 2009-02-20 13:08
 

väldigt gott låter det

kingofswing Oregistrerad 2009-02-20 13:23
 

Varför kan man inte kommentera Devian? Är den kristna infiltrationen fulländad tro?

Erik Oregistrerad 2009-02-20 13:26
 

@Erik: Nu kan du.

Kal Ström Redaktionen 2009-02-20 15:05
 

[...] men på svenska. Album finns ute – gå och köp! Den tveksamme kan provlyssna på MySpace, läsa recensionen på DagensSkiva.com eller kolla in hemsidan. Eller kolla in videon nedan. Rock [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig