dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Wave Pictures: Instant Coffee Baby
Instant Coffee Baby (album, cd) The Wave Pictures
2008
Moshi Moshi Records
7/10

Tack för kaffet

Lyssna

Sök efter skivan

I slutet av varje år är det samma sak, jag har knappt hunnit lyssna igenom vad som var bäst från året innan innan det är dags att bestämma årets bästa igen. Nu dök The Wave Pictures upp i slutet av året och hann inte in på någon lista. Om de nu hör hemma där. Lista eller inte, bra är det iallfall.

The Wave Pictures har finnits i cirka tio år men inte lyckats få allt att falla på plats förrän 2008. År 2009 ser dessutom ut att bli strålande då de redan har en nytt album i rockärmen och en miljövänlig EP (inspelad i solenergidriven studio).

Det är knappast förvånande att bandet formades runt ett gemensamt intresse för Jonathan Richman och att de lärde sig spela gitarr efter Richmanlåtar. Det lånas friskt av honom och andra ikoner såsom The Smiths. Det här kan man dock leva med eftersom resultatet är så jävla älskvärt. Deras decenniumlånga jäsningstid har uppenbarligen gjort gott.

Instant Coffee Baby är (förutom en ganska lökig titel på ett album) full av twee, trallvänlig men kraftfull pop. Nonsenstexter sjungna med allvar och artikulering till toner av perfekt gitarrpop. Det slängs även in en och annan fiol och ukulele. Jag ser fram emot mer The Wave Pictures under året och hoppas att de gör ett helt ukulelealbum och skriver ännu mer abstrakta texter.

Marie Lindström

Publicerad: 2009-01-12 00:00 / Uppdaterad: 2009-01-13 08:22

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4914

6 kommentarer

Leta även reda på The Wave Pictures EP ”Just like a Drummer”, samt samarbetet med Stanley Brinks, dvs. Herman Düne. Men det finns mer för den intresserade.

Gorillan Oregistrerad 2009-01-12 01:00
 

Kan vara intressant. Just nu vill jag ju bara få ner Fever Ray, men sitter man på jobbet så gör man väl det.

RONNA Oregistrerad 2009-01-12 08:00
 

Nu är jag nöjd med Spotify. Denna skiva finns där och då fyller den tjänsten sitt syfte perfekt, man kan lyssna och se om man gillar det för att sen köpa den på riktigt (även om det förmdodligen vill mycket till). Det man får då är ytterligare en skiva man ska förvara nånstans för att plocka fram när man ska ”finlyssna”.
Hoppas det inte bara är jag om är lite missnöjd med ljudeet från Spotify, man får höja en del och även då är det lite platt ljud.

Medlem 2009-01-12 11:24
 

Jag håller inte riktigt med om betyget, tycker den hamnar lägre. Okey men inte mer, inget som sticker ut. Ingen uppåtlåt ingen neråt låt, bara lagom.
Kanske kan växa vid fler lyssningar men jag är tveksam. Sångarens röst påminner en del om han i Violent Femmes, det kan vara det som jag tycker var bäst.

Medlem 2009-01-12 12:00
 

Årets utländska 2008 tycker jag.

Per Oregistrerad 2009-01-12 18:17
 

Ojoj, du tycker det var så bra alltså. Då måste jag missat nåt när jag lyssnade.

Medlem 2009-01-12 20:14
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig