dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Behemoth: Ezkaton
Ezkaton (ep, cd) Behemoth
2008
Regain Records/Border
8/10

Kittlande mellansläpp

Det verkar onekligen vara något av det polska sättet att göra saker på, det där med att släppa EP:s och mini-CD:s mellan fullängdarna. Vader har praktiserat den goda idén länge, så även Behemoth.

Ezkaton såg skivdiskens ljus i november, ungefär samtidigt som liveplattan At the Arena ov Aion – Live Apostasy och huvudspåret är en nyinspelnig av Chant for Eschaton 2000, som ursprungligen tog plats på 1999 års Satanica, och här fått tillägget e v i titeln och stavats om. Sin vana trogen har Nergal & co även skickat med ett par covers, några livespår och ett nytt spår för att kittla lite.

Quadosh, som är det nya spåret, skäms inte bredvid Behemoths senaste alster The Apostasy. Coverlåtarna som får sig en Behemothisering är Jama Pekel av Master’s Hammer, som jag inte alls känner till sedan tidigare, och The Ramones I’m not Jesus, som i Behemoths tappning nästan känns som en grindlåt.

De tre livelåtarna är i sin tur tre klassiker i Behemothkatalogen; From the Pagan Vastlands, Decade ov Therion och titelspåret Chant for Ezkaton 2000 e v. Tre pärlor, onekligen, som dessutom framförs och låter på ett bästa sätt live.

Sammantaget ett klockrent mellansläpp och ett grepp som fler band borde ägna sig åt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-12-24 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-18 21:08

Kategori: Recension | Recension: #4894

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig