dagensskiva.com

48 timmar

Spellista

Dagens Spotifylista: Kraftwerk-covers

I höstas öppnade den hajpade svenska musiktjänsten sina dörrar på öppnare gavel. Sedan dess har bland annat Aftonbladet, Expressen och Bredbandsbolaget kastat ut inbjudningar för glatta livet.

Det genialiska som Spotify gjort är det enkla systemet för att dela med sig av musik. Vem som helst kan enkelt skicka en länk med en spellista, ett album eller en låt till någon annan. Det behövs också eftersom Spotifys system för att hitta musik lämnar en del övrigt att önska.

Personligen har jag använt Spotify sedan någon vecka innan de öppnade dörrarna. Sedan dess har jag försökt skapa en ny spellista varje vardag med tips om mina personliga favoriter och artister eller genrer jag lyssnar in mig på. Listorna är tematiserade och ibland kopplade till aktuella turnér, skivsläpp eller annat.

Dagens lista grundar sig i mångt och mycket på ett Youtube-fynd. Det är ett klipp där den rumänska stråkkvartetten Balanescu Quartet framför Kraftwerks klassiker The Model tillsammans med David Byrne.

Bland andra Balanescu Quartet, Nullsleep, DJ Murphy, Klauss och Covox.

Lyssna på låtarna i Spotify.

Det är naturligtvis en personlig sammanställning så om du tycker att ordningen borde varit annorlunda eller att det saknades låtar så skapa en egen lista och tipsa om den i kommentarerna.

Pelle Sten

Publicerad: 2008-12-15 15:12 / Uppdaterad: 2008-12-15 15:31

Kategori: Dagens Spotifylista

2 kommentarer

Bra lista men saknas gör förstås hela El Baile Alemán med Senor Coconut.

Marie Lindström Redaktionen 2008-12-19 19:59
 

Du glömde Talk med Coldplay. Det är ju också praktiskt taget en cover på Computer Love

spotify:track:1RvjTAz5vcWC83LF4n8pdd

Anon Bast Oregistrerad 2009-01-12 11:56
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig