dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

3 december: Truls Heggero i Lukestar

Sångare/gitarrist och huvudsaklig låtskrivare i norska Lukestar. Med ny skiva ute har de spenderat året på resande fot och lagt världen för sina fötter med atmosfärisk indierock som för tankarna till Blonde Redhead, tidiga Weezer, The Posies och, kanske framförallt, Mew.

  1. Vilket är årets album?
    Svår fråga, det är jämnt skägg mellan Saint Dymphna med Gang Gang Dance och isländska Ólafur Arnalds. Hans Euology for Evolution och EP:n Variations of Static är det jag i särklass lyssnat mest på under året. Och eftersom han släppte albumet under sista halvan av december förra året kvalar väl den inte in. I så fall blir det Gang Gang Dance.
  2. Vad kommer du att minnas från musikåret 2008?
    2008 var året då saker och ting lossnade för oss som band. Vi släppte andra plattan, Lake Toba, och åkte ut och turnerade i stort sett oavbrutet. Ett bra år.
  3. Vad ser du fram emot 2009?
    Kan återigen bara prata för egen del och i planeringen ligger att spela in ny skiva, en ännu icke betitlad sådan. Vi har många nya låtar klara redan, så det ska bli kul. Förhoppningsvis blir 2009 lika lyckat som 2008. Fast först ska vi ta lite julledigt.

Lukestar White Shade

Publicerad: 2008-12-03 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-02 11:25

Kategori: Julkalendern

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig