dagensskiva.com

48 timmar

Recension

K-the-I???: Yesterday, Today and Tomorrow
Yesterday, Today and Tomorrow (album, cd) K-the-I???
2008
Mush/Big Dada/Border
8/10

??? ??? ???

K-the-I??? har utan tvekan lyckats skapa en av årets skivor. Jag har vid något tidigare tillfälle definierat Cambridge-rapparen som en Vast Aire med flow. Och jag kan nog fortfarande hålla fast vid det. Det är inte bara rösten utan även utseendet och det musikaliska soundet som får mig att relatera till Def Juxaren.

K-the-I??? har utvecklats en del sedan Broken Love Letter men det är egentligen inte så enormt stor skillnad. Det är samma tungmixade trummor och de ligger ungefär likadant. Ljudbilden känns väldigt stor och det är mycket industriellt ljud från många håll, smutsigt utan att för den delen bli skränigt. Samtidigt med en hel del eko och syntljud som får ljudbilden kännas atmosfärisk och åt rymdhållet.

När det kommer till skivans gäster har det verkligen valts med omsorg. Tre av underjordscenens mest respekterade rappare finns med på varsin låt. Busdriver, Subtitle och den för mig nyligen upptäckta helt geniala Nocando som tagit Amerikas battlescen med storm de senaste åren. Och man kan väl enkelt säga att hans gästspel är ett signum på hur man dödar en låt. Det vill säga att han briljerar ut K-the-I??? på sin egen låt.

Yesterday, Today and Tomorrow är absolut en av årets bästa skivor. Det är en skiva där alla låter är starka och där han lyckasts foga den samman så den inte spretar åt en massa håll. Musikaliskt ligger skivan på en riktigt hög nivå men textmässigt kan man tycka att den är lite simpel och fånig ibland. Precis där Vast Aire brukar hamna ofta. Men man behöver inte vara för hård, för det är härligt att se att K-the-I??? håller fortet och fortsätter utvecklas och dessutom gör det med bravur.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-11-21 00:00 / Uppdaterad: 2008-11-21 08:08

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4856

10 kommentarer

Det är väldigt svårt att inte hänga upp sig på namnet

Robin Oregistrerad 2008-11-21 01:14
 

big dada har varit tysta den senaste tiden tycker jag.. Kul att se att det är på väg att vända

Brakar´n Oregistrerad 2008-11-21 10:52
 

erimos: Lyckas du motivera den här skivan som en RNB-skiva är du jävligt duktig. Tycker det annars är mest rock/pop på dagensskiva. Det är meningen att vi ska ha en bredd och belysa bra (dålig) musik oavsett genre.

Pontus Gustavsson Medlem 2008-11-21 13:36
 

Rappare och sumobrottare verkar ha någon gemensam gen.

Karg våning Oregistrerad 2008-11-21 14:03
 

Och kulstötare.

Karg våning Oregistrerad 2008-11-21 14:03
 

beatboxing är coolt.

Mr L Oregistrerad 2008-11-21 15:49
 

Jag gillar att ni kör bredden =)
Pep pep!

Brakar´n Oregistrerad 2008-11-21 18:19
 

Instämmer med Brakar’n. Jag läser dagensskiva precis pga den anledning att det inte är en dedikerad hip/hop eller rock sida utan för att det är en dedikerad musiksida! Håll det uppe!

Lagom smart Oregistrerad 2008-11-21 21:42
 

Det är väligt mycket hemlig musik, typ skumma popartister som inte en människa hört, förutom pretentiösa posers. Men när det hadnlar om metal, ska man fan vara glad om man får se nått som ens kan tänkas ha growl eller dubbla baskaggar.Ofermod, Satyricon?!

SA3L Oregistrerad 2008-11-22 00:03
 

”Musikaliskt ligger skivan på en riktigt hög nivå” beror på att det är thavius beck som har producerat hela plattan … värt att nämna kanske ? hihi

markus Oregistrerad 2008-11-26 14:29
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig