dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Petter firar tio år med The Hives och MTV

När Petter samlar sina största hits på cd:n X (som i tio) 3 december följer det med två mer eller mindre nya låtar, Min click och Min kärleksaffär. Dessutom bjuds vi på två omtolkningar av gamla Petter-örhängen. Stonebridge houseifierar Det går bra nu och The Hives gör om Repa skivan till Repa CD:n.

Jag är mycket nöjd med att ha fått två tolkningar av två av mina låtar från akter som jag och Sleepy gillar extremt mycket. Jag siktar alltid högt och dessa två akter är riktiga tungviktare inom sina stilar. Att The Hives och Stonebridge har varit med och förgyllt min kommande skiva är en enormt fin present! Det betyder otroligt mycket för mig.
- Petter i pressmeddelandet

Idag startar MTV en särskild Petter-avdelning på sin sajt där godbitar ur hans karriär visas. Sajten håller öppet fram till den 14 december. Massor av videoklipp och tidigare opublicerat material utlovas. Viktiga händelser som varför Petter är inlåst på en toalett i programmet Morning Glory får sin förklaring (som vi har väntat och undrat…).

För den som vill veta hur allt började finns en podcast signerad Petter och hans vänner att hämta hem hos PåStanBloggen. Där berättar Petter hela historien om vägen till skivkontraktet och varför beatsen byttes ut när de tog Mitt sjätte sinne till scenen.

Låtlistan på X:

 1. Min click (med Kihlen)
 2. Mikrofonkåt (Remix)
 3. Vinden har vänt
 4. Du vet att jag gråter (med Kaah)
 5. Saker & ting (med Eye-N-I)
 6. Så klart (med Eye-N-I)
 7. Tar det tillbaka
 8. Ey yo (med ADL)
 9. Samma samma
 10. Fredrik Snortare & Cecilia Synd
 11. Repa skivan (med AFC)
 12. Det går bra nu
 13. Storstadsidyll
 14. Eller? (med Natural Bond)
 15. God Damn It
 16. Logiskt (med Säkert!)
 17. Goda dagars magi
 18. Min kärleksaffär
 19. Det går bra nu (Stonebridge Remix)
 20. Repa CD:n (The Hives Remix)


Petter Min click (med Kihlen)

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-11-17 11:50 / Uppdaterad: 2008-11-17 12:13

Kategori: Nyhet

3 kommentarer

Fasen så fint!! Sveriges hiphop kung!! Såväl på Söder som i Skell!! Åtets soul/rnb/rap platta har han också gjort inom Sverige! Outkast internationellt!!

Peterok Oregistrerad 2008-11-17 16:45
 

Kanon-Petter. Internationell världsklass! Bättre än Dogge!

Erik Oregistrerad 2008-11-18 11:27
 

[...] Petter firade tio år som artist i år och släppte samlingsalbumet X som innehöll två nya låtar, två remixade och 16 singelsläpp. Petter var en av tolv artister som presentrades i SVT:s nya programserie Dom kallar oss artister. I februari ger han sig ut på en turné backad av ständige vapendragaren DJ Sleepy och för första gången två livemusiker, Nisse Wallfält (trummor) och Jakob Birgersson (bas). [...]

21 december: Petter | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-12-21 00:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig