dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Fort Knox Five: Radio Free D.C.
Radio Free D.C. (album, mp3) Fort Knox Five
2008
Fort Knox Recordings
5/10

Blandad kompott

Washingtons Fort Knox Five har tidigare mest gjort sig kända för sina omtolkningar av andras låtar och har du inte hört talas om dem behöver du inte skämmas för det. De har levt långt utanför den svenska musikjournalistikens radar. Nu gör de hur som helst albumdebut med eget material. En blandad kompott som plockats samman av funkträdets alla frukter.

Det börjar riktigt bra med en svängig discorap- sak av bästa Rapper’s Delight-snitt när gästrapparen Asheru bjuder på Insight. Det fortsätter ännu bättre när gogo-rytmerna rullas ut med tjoffande synthtrummor som viner genom luften samtidigt som Mustafa Akbar lär oss hur man gör Funk 4 Peace. Sen peakar skivan redan i spår fyra när fine hardcore- och soulrockvokalisten Ian Svenonius lär oss How to Start a Band på bästa Prince-manér.

Kanske anar någon vart mina invändningar kommer att riktas?

Här kommer det. Fort Knox Five är ett kompetent, skickligt och mångsidigt band. Tyvärr saknar de ett tydligt eget uttryck. De är skickliga på att imitera, men har en otydlig egen själ.

Jag skulle säkert gilla det här mer om jag var småpackad och hörde det live. Då skulle till och med den där rätt trista raggafunkblandningen de kokar ihop i ett par tre spår slinka ner.

Nu nöjer jag mig med den starka öppningen och den fina mjukfunken i Uptown Tricks som nästan avslutar albumet.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-11-03 15:23 / Uppdaterad: 2008-11-03 15:27

Kategori: Recension | Recension: #4837

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig