dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Statik Selektah: Stick 2 The Script
Stick 2 The Script (album, cd) Statik Selektah
2008
Showoff Records/ Brick Records
8/10

Selektiv toppklass

Lyssna

Sök efter skivan

Statik Selektah har med sina mixtapes under några års tid byggt sig ett namn och med tiden har hans musik blivit till större och större projekt. På Stick 2 the Script känns det som han har fått ihop en helt otrolig skara stora men också mindre, men inte för den delen sämre, rappare. För att beskriva Statiks sound kan man säga att han är lite av en Premier från 80-talet. Men det inte är heller helt sant eftersom han använder sig av mer blås och ofta har mer jämnt mixade trummor. Men de cutsfyllda refrängerna finns där och passionen för den klassiska 90-tals hiphopen som han inspirerats av.

Han umgicks med rapparen Reks under tidiga delen av 2000 och producerade till hans debutalbum. Nu är ordning omvänd och han har Reks på sitt bolag precis som stjärnskottet Termanology. Hittills har alla släpp från Showoff-gänget varit i framkant var det gäller bra hiphop. Det samma gäller Stick 2 the Script som visar på en stor musikalisk bredd. Den innehåller lugna, nostalgiska och sorgset skapta spår med Termanology, Reks, Cassidy och Saigon samtidigt som den helt plötsligt blir stenhård asfalt tillsammans med Jadakiss och M.O.P.

Det finns både en svaghet och styrka i att använda sig av så många artister på sin skiva. Fördelen är att man alltid hittar några favoritspår men också att albumet blir splittrat. Men då är det tur att Statik ljudmässigt fogar ihop skivan och verkar ha lagt hela skivan på en hög nivå och inte släppt in några mellanspår för att fylla singlarna. Östkusten är inte bara New York om någon trodde det. Boston är på gång och Statik verkar ha plockat med sig åtminstone några namn ner till New York där han bor numera.

Statik Selektah med Cassidy, Saigon och Termanology – To The Top (Stick 2 The Script)

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-11-01 11:19 / Uppdaterad: 2008-11-01 11:19

Kategori: Recension | Recension: #4834

4 kommentarer

Bättre, sämre eller annorlunda jmf med Spell My Name Right?

Simon Oregistrerad 2008-11-01 16:57
 

Rynka din ruggsäck långsamt!! Inte Pete Rock klass direkt!!

Peterok Oregistrerad 2008-11-01 17:01
 

Bättre än Pete Rock. Jag sa det.

Medlem 2008-11-01 18:37
 

Sämre än Spell My Name right.

Crack Oregistrerad 2008-11-03 08:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig