dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Noah 23: Rock Paper Scissors
Rock Paper Scissors (album, cd) Noah 23
2008
Legendary Ent/Plague Language
8/10

Flummigt härligt

Lyssna

Sök efter skivan

Det var en varm och härlig känsla som spred sig i kroppen när jag öppnade en tjockt paket från Twentyfoursevenecordstore någon gång för sex år sedan. I paketet låg det en packe med då nya och efterlängtade vinylskivor. Bland de skivorna som fanns i högen var Noah 23s Quicksand. En skiva som jag bara hade hört delar av men fått känslan av att det skulle vara en bra skiva. Men kanske var det lite för Ryan Price underbara omslag som jag fastnade för den från första början. Sedan Quicksand, som var hans andra skiva, har det bara rullat på med flertalet projekt för Ontario-rapparen.

Rock Paper Scissors är släppt på det egna bolaget Plague Language och så där svår att få tag i som vanligt när det gäller Noahs skivor. Annars är det senaste släppet en härlig injektion. Massa olika stilar från pop, drum’n'bass till jag-vet-inte-vad-för-stilar har blivit 23 spår. Skivan kan säkert kännas spretig för många och har kanske ingen tydlig röd tråd men varje låt står rätt bra för sig själv. Dock är det kanske lite väl mycket gäster på skivan. Man hade gott kunnat banta bort några delar som Epics vers på Tragic Comedy där även Sole och mannen från Mush Records med det sjuka namnet K-The-I??? gästar.

Skivans starkaste spår Faded som samplar Daniel Johnstons Your Picture is Still On My Wall är suverän. Precis som Josh Martinez och Baracudas gästspel på varsin låt.

Det känns som om det är lite svårt att sätta fingret på vad som gör Noah 23 så bra. Det är möjligt att han käkat för mycket svamp i sina dagar och att det som ger det den slutgiltiga extra känslan. Men det är en skiva som inspirerar till att gräva vidare i Canadas hiphopscen som har så himla mycket mer att ge. Ett land som ofta glöms bort men förtjänar större respekt. Noah 23 är flummig – han är hiphop och väldigt oförutsägbar på det där bra viset, utan att bli pretentiös.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-10-26 00:00 / Uppdaterad: 2008-10-26 16:07

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4821

3 kommentarer

Först. Vad nu det spelar för roll…

Medlem 2008-10-26 00:01
 

^^Zing!

Medlem 2008-10-26 03:46
 

Samma klass som Cardigans!! Världsklass alltså!!

Peterok Oregistrerad 2008-10-26 20:58
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig