dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Greencoats: Spring EP
Spring EP (ep, cd) The Greencoats
2008
Tomt Recordings
7/10

Är det vår nu?

Våren är extremt långt borta. Den här bjärta ep:n har stått i skivdiskarna länge men jag har inte haft tid. Det händer när det händer. Som när sextiotalet kör upp kofångaren i röven på nittiotalet och kastar ur sig fyra låtar. Sånt som kan bli så bra. Sånt som händer ganska sällan i Göteborg. Annars brukar musik över tidsgränserna mest bli bedrövlig. Som när några göteborgare härom året skulle ställa till med ett hyllningsalbum till Gene Clark och helt glömde bort kråsblusen.

Men i alla fall.

The Greencoats ramlar runt i nittiotalsindien som om de aldrig gjort annat. Förutom gången då de kastade blicken över axeln mot sextiotalet. Poetiska texter i stöksnygg framtoning med slingor på kraftiga mattor och Ramo Spatalovic och Malin Dahlbergs sång som intagande inslag.

Tänk The Soundtrack of Our Lives i rökrock i soldisiga A New Sensation eller Jason Pierce på skoldisco i Honey. Strunta i höststormarna i hittiga duetten Hello! och håll yogaklasser till Stay a While. Vänta sen på fullängdaren.

The Greencoats Honey

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-09-22 23:07 / Uppdaterad: 2008-09-23 16:54

Kategori: Recension | Recension: #4764

3 kommentarer

På tal om Jason Pierce, blir det någon recension av Spz-skivan eller försvann den bland alla Kiss-recensioner?
För övrigt.. Greencoats are go!

HR Oregistrerad 2008-09-23 13:00
 

HR: Jag hann inte med den i våras. Vet inte om det känns angeläget nu. Jag har iofs lyssnat väldigt mycket på den på sistone. Kanske inför konserten.

Maria Gustafsson Redaktionen 2008-09-23 15:14
 

Det vore i mina ögon mer angeläget än mycket som postas här (kanske inte Greencoats just)! A&E har växt lite på mig men jag är fortfarande inte nöjd. Folk säger att låtarna växer ytterligare lite när man hört dem live, jag får väl sätta mitt hopp till det.

HR Oregistrerad 2008-09-28 17:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig