dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sonic Syndicate: Love and Other Disasters
Love and Other Disasters (album, mp3) Sonic Syndicate
2008
Nuclear Blast/Sound Pollution
4/10

Flyktigt

Det hade varit väldigt enkelt att falla in i klagokörerna över att Sonic Syndicate är plast, att de är en castad produkt inom den melodiska metallen, att de låter som en light version av In Flames, att de använder sig av keyboards, att de har smörig sång och så vidare.

Men det överlåter jag åt andra.

Jag har inga problem ens om ovanstående skulle vara sant, vilket delar av det också är.

Bandet använder sig av keyboards. Och live har de ingen som spelar dem, de är förinspelade. Bandet använder sig av två sångare, något som fler band borde överväga, för rätt använt ger det en väldigt lyckad dynamik. Och In Flames är väldigt närvarande på många håll.

Onekligen verkar det finnas en efterfrågan efter dylikt i alla fall, med tanke på den popularitet bandet åtnjuter, en popularitet som inte lär minska vare sig med släppet av Love and Other Disasters eller höstens turné med förebilderna In Flames.

Det som i stället slår mig är hur effektivt bandet är. Det dröjer inte länge innan melodierna fångar mig och sedan sist är det svårt att missa att bandet har tagit ett kliv. Låtarna känns på det stora hela mer naturliga, framför allt jobbar de båda sångarna Roland Johansson och Rickard Sjunnesson mycket bättre tillsammans den här gången och det märks att bandet har vuxit musikaliskt med sitt idoga turnerande.

Mitt problem med skivan är ett helt annat. För det verkar som om det inte spelar någon roll hur många gånger jag tar mig igenom skivan, hur stor känslan av igenkännande är när jag väl lyssnar och hur mycket jag gungar med i stunden. När jag stänger av skivan är den borta lika fort. Jag kan ärligt talat inte komma på en enda låt som stannar kvar och jag antar att det är där Sonic Syndicates stora utmaning ligger: att lära sig skriva verkligt minnesvärda låtar.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-09-20 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-17 12:39

Kategori: Recension | Recension: #4760

9 kommentarer

Bra Thomas. Utan att ha hört en ton av bandet så vet jag att jag håller med dig.

Erik Oregistrerad 2008-09-20 10:30
 

Intressant hur snabbt det gått från tiden som Fallen angels då de var väldigt intressanta och lovande till att göra tråkig bandit-dynga…

viktor Oregistrerad 2008-09-20 12:00
 

Det här är den typen av band man inte ens behöver höra innan man kan konstatera att de aldrig kommer släppa en skiva värd som högt som 4/10 i betyg.

Fredrik Oregistrerad 2008-09-21 00:41
 

så högt som

Fredrik Oregistrerad 2008-09-21 00:56
 

Jag tycker att Sonic Syndicate rockar fett!! Och att deras nya skiva är bättre och lite mer varierande en den förra!! Jag tycker att dom är Sveriges nya stora band!! Jag diggar alla låtar och för mig så fastnar väldigt många av dom!! Dom är sjuktbra och jag skulle jävligt gärna vilja se dem live!!

Linda Oregistrerad 2008-09-27 14:53
 

Jag tycker att Sonic Syndicate är ren dynga. Att de ens får spela festivaler som Sweden Rock, vilket skämt.

Medlem 2008-09-30 16:52
 

Men snälla VictorOW, det är väl klart som bara fan att de får spela på Sweden Rock. Du sa det ju själv. ”Sonic Syndicate är ren dynga”.
Ett annat pissband som passar utmärkt på Sweden Rock är ju Bullet. Skulle hellre göra en grundlig motorrengöring på min bil med tungan än att utsätta mig för deras musik, varje dag i ett halvår.

Erik Oregistrerad 2008-09-30 18:23
 

fan vilken bra recension. Helt mitt i prick och sååå korrekt.

Tom Oregistrerad 2008-10-14 14:44
 

sonic syndicate kan, de vet bara inte vad fansen vill höra och kör på den säkra sidan med säljande musik, lyssna på albumet eden fire med låtar de gjorde innan de blev kända. den är värd långt mer än 4/10 för den är helt otrolig.

Nicklas Oregistrerad 2009-07-15 12:07
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig